1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Lada Niva Legend ulazi u segment kombija i komercijalnih vozila?
Lada Niva Legend ulazi u segment kombija i komercijalnih vozila?
12

Lada Niva Legend ulazi u segment kombija i komercijalnih vozila?

4.60K
12
Podelite sa prijateljima:

Prošlog proleća, Lada je bila prinuđena da otkaže svoj ambiciozni program novih modela koji je imao za cilj da potpuno transformiše zastareli asortiman ruskog brenda. Bez pomoći Renaulta, to je potpuno nemoguća misija, pa je razvoj nove Nive, koja je njen kultni modeli, zamrznut i bez datuma za nastavak.

Ovo otkazivanje će značiti produženje životnog veka čuvemog terenca skoro u nedogled, primenom jednog poboljšanja za drugim na više nego staroj bazi. U stvari, upravo se to dogodilo kao rezultat odlaska velike većine evropskih proizvođača iz Rusije nakon izbijanja rata sa Ukrajinom, koji je ostavio rusko tržište bez komercijalnih vozila, što je primoralo Ladu da istražuje kategoriju u kojoj do sada nije bila zastupljena.

Lada Niva je transformisana u čist i jednostavan komercijalni model, sa šasijom i kabinom ili karoserijom sa duplom kabinom, usvajajući novo komercijalno ime koje je razlikuje od klasične varijante. Lada Niva Legend preuzima ulogu kombija, u najčistijem pikap stilu, ali mnogo rudimentarnija jer je ova struktura napravljena od plastike.

Opcije uključuju i zatvorenu kutiju izotermnog tipa, koja može biti opremljena frižiderom. Ova varijanta ima veću nosivost, jer je pod ojačan specijalnim ramom, sa kojim može da izdrži težine između 640 i 800 kilograma i ima zapreminu do 3,5 kubnih metara. Prednost je njegova mogućnost pogona na sva četiri točka, koja je ostala netaknuta, tako da može da se nosi sa skoro svim vrstama terena zahvaljujući klirensu od 240 milimetara koji nudi.

Nije promenio ni motor. Neuništivi blok sa četiri cilindra i zapremine 1,7 litara razvija maksimalnu snagu od 83 konjske snage.

AutoRepublika

(4596)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ovo nešto kao naša Yugo Florida pickup..samo neuporedivo jače i kvalitetnije.Mada mi ovde na AR dosta toga već znamo ali evo još jedan kratak video o Ruskoj auto industriji u vrijeme ovih rekordnih sankcija prema RF.
https://youtu.be/8BPpauizFbo

Tomislav

Nisu u stanju peglu da naprave a kamoli auto.

Renault Terminator

Ma jašta bolan…kako li je samo onaj Rus Gagarin sram ga bilo smio biti prvi čovijek koji je otišao u kosmom🤣…

Tomislav

Bas tako je profesor Dr. Miodrag Zec i rekao, kakvo je to uredjeno (nakaradno) drustvo, odu u orbitu a ne mogu peglu da naprave. Sav novac su ulozili u raketnu tehniku a na stetu svog naroda, sto dalje od moje kuce.

Renault Terminator

Eto vidiš ti to sram ih bilo..i poslije toliko decenija od kada je Gagarin otišao u kosmos još nisu krepali od gladi,još su se ti Rusi usudili,bolje reći drznuli sram da ih bude, da budu najveći proizvođači i izvoznici pšenice u svijetu i to su se usudili uraditi pod sankcijama..kakva nakaradna nacija da ne povjeruješ.I eto njih tvojoj i mojoj kući,samo što braća nisu došla,ne žuri im se,idu mic po mic da ne preskoče nikog,kao što su za čas posla ispreskakali cijelu Evropu u velikom otadžbinskom ratu u ovom ratu rade dosta temeljnije i detaljnije i izgleda definitivno i konačno.Na… Pročitaj više »

Tomislav

Sendvic sa borscom jedes ?

BB

Što se tiče Lade Nive, što u osnovnijem izdanju to bolje. Ona Ševi Niva mi nikako nije legla (baš kao ni novi Defender). Nešto što je dobro i nije pokvareno, ne treba ni popravljati. Lada je najbolja kad je najjednostavnija, pogotovo na tržištu sa kojeg su i dobili nekada tehničko tehnološki zadatak 😉 prilagođena je tom podneblju i ne treba izmišljati previše toplu vodu (jer se smrzne ta voda na ruskoj hladnoći)…

Matija

OK, moze i tako. Ali zasto samo „kamionski“ dizajn??? Zasto ne pravi pikap dizajn gde su prednji i zadnji deo stilski jedna celina?

Zsphere

Bas to sam htjeo napisati, mogli su bar izvući ovaj donji dio kabine do zadnjih točkova, da prekrije rupu. Izgledalo bi mnogo skladnije. Pogotovo ova kabina sa četvoro vrata ovako ravno odsječena, izgleda kao Tamic

Sirće

Bole oči..

kikiriki

Kako li su nabudzili sasiju ispod tovarnog sanduka na ovim kamionskim nivama?

Matija

Dobro pitanje! Niva ima samonosecu karoseriju.