1. Home
  2. Vesti
  3. Veo još nije skinut sa Škode Octavije ali fotografije su tu
Veo još nije skinut sa Škode Octavije ali fotografije su tu
26

Veo još nije skinut sa Škode Octavije ali fotografije su tu

4.86K
26
Podelite sa prijateljima:

Česi su u više navrata objavili ogroman deo informacija u vezi četvrte generacije liftbeka Škoda Octavia, a mi smo sve vredno preneli. Premijera je započela sa nekoliko minuta kašnjenja, a gledaoci svečanog događaja na kojem se izvršni direktor marke obraća gostima i svetskoj javnosti još uvek nisu dočekali da vide novajliju.

Međutim, vi ne morate da čekate.

Evo i detalja enterijera.

Osvežavaćemo izveštaj kako se događaji budu razvijali. Ostanite uz nas.

AutoRepublika

(4855)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

26 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mile

Liči mi na Fiat Tipo sa zadnjim krajem i kao karavan i kao limuzina.. ?

Balkanboj

U rangu Dacie. Zar ne?
A možda i domaći zadatak za mnoge druge proizvođače.
I dalje je volan ružan za medalju.

Rade

O, da. Ova Octavia je deo nove Škodine strategije da cenovno bude bliža Dačiji.?

Pomponije

Ovaj volan je neverovatno ružan.

Polovni delovi

Da volan je bas ruzan?
http://www.polovni-autodelovi.rs

moron

Volan je zaista teška dizajnerska katastrofa … Čak i bez tog problema me ne oduševljava centralna konzola.
„Ručica“ DSG-a mi je lepša nego pre
Spolja mi je i ok. U obe verzije.
Ovaj LB ( top paket) sada ima bočno „hrom ram“ oko celih prozora ( sada ga LB ima samo sa donje strane prozora ).
Karavan je napokon dobio integrisane krovne šine.
Trebaće ipak to svakako detaljno uživo videti, serijski opremljenu, u Ambition paketu za Srbiju.
Sa TSI 150 biće karavan jedno bar 24-25 hiljada …

Zoca

Citiram jednog inostranog auto-zurnalistu sa predstavljanja:Najprodavaniji model u Ceskoj jasno ,ali u vrhu prodaje u Svajcarskoj, Austriji,Madjarskoj,Poljskoj ili Srbiji i Belorusiji.Poznati smo po Skodi!?

Polovni delovi
moron

Ovaj prelepi volan omogućava i krajnje svedene tehničke specifikacije za javne nabave od strane budžetskih korisnika 🙂
Nema više potrebe za složenim tehničkim opisima …

Rade

Moron, ti sigurno znaš, ima li neko u C i D segmentu sa trozonskom klimom ko može cenovno da parira Oktaviji? 🙂

don

eto ideje za biznis, bar u srbiji, napravi novi volan po svojoj zelji (dizajn) i nudi ga skodasima po akcijskoj cijeni…fakat je ovaj ugradjeni ogavan za medalju, kao da se neko igrao u fotosopu i izbrisao donji podeok a ovai ga onda takvog napravili. Ali to je i cilj da odvuce paznju od ostatka unutrasnjosti koji je preslike vec necega i ne donosi nesto novo.

moron

Ne znam zaista ko danas u C segmentu ima 3-zonsku klimu. Ako će to imati oktavia, organizatori tendera ne treba ni ubuduće da brinu da bi „neki uljez“ mogao da im se „udene“ u javnu nabavku. Ako se ne varam, to sam prvi put uočio kod prethodne generacije superba, počev od ambition-a. Inače, 508 mk1 je imao 4-zonsku, ali, samo kao opciju, u poslednjem (srpskom) paketu. To mi beše san. Neostvaren ( jedan u nizu ). Ponekad pomislim da bih voleo da formalno oborim neki tender koji je tako detinjasto namešten za škodu ( ali, na žalost, kako nisam potencijalni… Pročitaj više »

Balkanboj

3 zonsku klimu sa opcijom posebnog odabira temperature drugog reda sedišta? Ili samo izduvnici klime između prednjih sedišta?

moron

Kada vidim da piše: „3-zonska klima“, ja tada mislim samo na „3 zonsku klimu sa opcijom posebnog odabira temperature drugog reda sedišta“. „samo izduvnici klime između prednjih sedišta“ ( što, recimo, ima i aktuelna oktavija ), klima uredjaj svakako ne čini 3-zonskim ili 4-zonskim. Uostalom, škoda Scala ima te izduvnike i u varijanti manuelne klime, koja je, naravno, jednozonska. Lično mislim da je 3-zonska klima odlična stvar, posebno zimi ( blago rečeno), a jedan komentator (AR-a) mi je davno objasnio da kod SAAB-a dvozonska klima ima podeljene zone tako da je jedna zona vozač, a druga zona suvozač i oni… Pročitaj više »

Rade

Moron, zar stvarno misliš da u praksi kabina može da se podeli u više zona? Meni to zvuči neverovatno i za sobu.
A gle ironije, novi 508 nudi sada samo dvozonsku klimu (uz duvaljke pozadi). 🙂

moron

Ja sam zimi merio temperaturu vazduha u predelu kolena, stopala, pa i u zoni kukova zadnjih putnika kod 308 SW mk1 ( ona ima i te posebne dodatne duvaljke u centralnom tunelu za putnike zadnje klupe, osim onih duvaljki za stopala). I džaba tu 2-zonska klima ako je napolju „debeli minus“, a iza njih gepek kao bezdan. Izmedju temeperatre vazduha oko mojih stopala i kolena i temperature vazduha oko stopala i kolena onih pozadi je u tim uslovima velika razlika stvarne temperature. To 2-zonska klima ne može da reši nikako. Ja sam primitivno „rešio“ tako što sam od ukupno tri… Pročitaj više »

Rade

Veliki je hendikep ako nemaš duvaljke za noge. Grejanje mora da ide od najniže tačke, jer je topliji vazduh lakši i ravnomerno se rasprostire na gore, nikako na dole. Plus, vazduh dok dođe pozadi preko centralnih tunela on se dobrano ohladi. Ne bi tu pomogla ni još jedna zona.
Prosto ne verujem da 308 nema pozadi duvaljke za noge, pogotovo ako je model sa automatskom klimom…

moron

Ima 308 SW pozadi i duvaljke za noge ( ispod sedišta ), a i pozadi duvaljke u centralnom tunelu. Reklamirao sam ja taj problem prve zime ( da mi se na debelom minusu zadnji putnici žale da im je hladno, a kada podesim da je njima ok, da je onda meni prevruće ), merili su u servisu temperaturu vazduha na izduvu svake duvaljke i sve je to po njima „ok“. Ali, prosto, ti napred imaš deleko veći broj duvaljki, a uslovno rečeno, manju zapreminu vazduha, a pozadi sve to obrnuto, pri čemu ja u SW-u uopšte ne koristim „roletnu“ gepeka,… Pročitaj više »

Rade

Taj problem da bi se rešio, morao bi za drugi red sedišta da se ugradi zaseban mali hladnjak/radijator za grejanje zimi i zaseban isparivač klime za hlađenje leti. Ne vredi samo displej sa podešavanjem temperature.

moron

Ali, verujem da bi i samo sa 3-zonskom klimom bilo bolje nego ovako kako sada jeste. Za zaista velike hladnoće i veoma duga zimska putovanja ovo je po meni nedovoljno dobro.

Balkanboj

Gledao sad malo pažljivije slike nove Oktavije, u zadnjem redu su izduvnici sa podešavanjem temperature. Inače mislim da su izduvnici između prednjih sedišta „must have“ ako su ti putnici u drugom redu iole mili, posebno leti.
Trenutno u mom autobusu imam opciju zasebnog odabira klimatizacije zadnjeg dela (toplo/hladno) a uz to može se posebno odabrati i temperatura centralnih izduva na tabli nezavisno od temperature nogu i prednjeg stakla. Traktorče ima dual zone bez izduva pozadi (lično,dopada mi se varijanta kod minivenova gde su izduvnici u stubu između prednjih i zadnjih vrata ili kao neki sedmosedi u krovu, iznad glava).

moron

E, to je odličan sistem klimatizacije, gde sve paremetre podešavaš odvojeno.

D_C

Moron ima zaista dobro pamcenje, to sa Saabom je bilo pre jako mnogo godina ili se barem meni tako cini. Skoro sam proveo nekih dva sata na zadnjem sedistu auta koji nije imao izduvnike izmedju prednjih sedista i nedostatak svezeg vazduha mi je bas smetao. Moj savet bi bio da je to obavezno ako ce te ici na iole duze voznje sa putnicima na zadnjim sedistima. U SAAB 9-5 je klima bila kao u nijednom drugom autu. Odmagljivanje sofer-sajbne – momentalno. Koliko god da je hladno napolju, auto pocinje da podize radnu temperaturu sa oko kilometar voznje i vec duva… Pročitaj više »

moron

Da, to si bio ti, koji mi je to baš davno objasnio. Ne pomenuh ti baš „ime“, ali, SAAB-a jesam 🙂
Ako kod oktavije 3-zonska klima bude samo opcija, neće od tog tehničkog detalja biti prevelike koristi za domaće „nameštače“ tendera ( mada jesam čitao tendersku dokumentaciju za javne nabavke gde je kao obavezna oprema „traženog vozila“ bio napisan i niz opcionala tačno odredjene škode ( koja je očito već na lageru i samo čeka da se „odrade formalnosti“ )).
Kod 508 mk1 4-zonska klima je, recimo, bila vezana samo za motor 2,2 dizel i paket opreme GT. Debilno.

Mustang

od vanjskog dizajna ništa se i ne očekuje od škode, ali unutrašnji je cirkus za sebe.
volan je preuzet od aktuelne s klase, dizajn ručice menjača je po uzoru na praistorijske šalter prekidače, uz nezaobilazni kinez tablet i audi digitalnu tablu. verovatno će dio prestižne opreme biti i kišobran koji se izvlači iz vrata kao kod RR. šteta je što prekidači za (ko zna koliko) zonsku klimu nisu u lambo stilu. škoda ali i ceo vw uči dizajn od kineza, kopiraj sve što možeš od drugih i nabacaj to na jednu gomilu.
očekujem cenu u rangu a klase sedan