1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ferrari Roma u čast 30. rođendana marke u Kini
Ferrari Roma u čast 30. rođendana marke u Kini
3

Ferrari Roma u čast 30. rođendana marke u Kini

166
3
Podelite sa prijateljima:

Dinastija Ming je bila jedna od najvažnijih carskih porodica u istoriji Kine i ona je Ferrariju poslužila kao izvor inspiracije za jedinstvenu kreaciju namenjenu Kini. Zasnovan na modelu Ferrari Roma, sportski automobil italijanske marke odaje počast 30 godina od kada je kompanija debitovala na ovom tržištu, jednom od najvažnijih za brend.

Oni koji su zaduženi za obeležavanje ove tri decenije uspeha bili su stručnjaci za prilagođavanje po meri, koji su Romu „obukli“ u elegantnu mat srebrnu boju koja je u kontrastu sa širokom crvenom prugom koja se proteže uzdužno od napred ka nazad, u posebnoj nijansi pod nazivom „Rosso Magna Glossy“ koja je veoma bliska tradicionalnoj kineskoj grimizno crvenoj. Ista boja se nalazi na uskoj ivici prednjeg spojlera, bočnim pragovima i umetku zadnjeg difuzora.

Neki komadi koji takođe imaju poseban kvalitet, jer su napravljeni od ugljeničnih vlakana, dajući još jedan plus ekskluzivnosti, ako je moguće. Eksterijer privlači pažnju, ali ne toliko kao kabina u potpunosti presvučena crvenom kožom. Od komandne table do sportskih sedišta, koja imaju bele pruge na klupi, naslonima za glavu, sa izvezenom logotipom „Cavallino” crvene boje.

Atmosfera je luksuznija, posebno zahvaljujući pločici od čistog zlata umetnutom žadom na centralnom naslonu za ruke sa brojem 30, što je broj godina prisutnosti Ferrarija u Kini, ugraviranim i prikazanim tradicionalnim kineskim slovima. To su ključni materijali koji simbolizuju bogatstvo i sreću, kao i čistoću i slatkoću ukrasnog kamena od žada. U ovoj kreaciji je učestvovao i kineski dizajner Jiang Kiong’er, koji nudi sijaset jedinstvene opreme, među kojima je čak i set za čaj od bambusa.

Jedina stvar koju Ferrari nije dotakao je srce Rome. 3,9-litarski V8 motor sa turbo punjenjem ostaje netaknut zajedno sa svojom maksimalnom snagom od 620 konjskih snaga, koji se prenose do asfalta preko 8-brzinskog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom i sistema pogona na sva četiri točka.

Ferrari nije naveo da li je u pitanju jednokratna ili je deo ograničene serije, ali je naslednik prve porudžbine isporučene u Pekingu 1992. godine, Ferrari 348 TS.

 

AutoRepublika

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Fala Qrcu

Imao sam čast da strpam cijenjenu pozadinu u jednu Romu…dok me prodavač nije istjerao :“ajd, crkveni misu, mici se odatle!“.😜🤷

TheStig

Ja bih više rekao da je u čast namjere da se izbije pola miliončeta iz džepa kineskih bogataša.

BB

A mogli su i milionče, samo da daju ime Pechino 😉,
Na kraju krajeva, sjeverna Italija je drmala svijetom zahvaljujući onome što je Marco Polo donio iz Kine 😉