1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Deset najprodavanijih polovnih automobila u Španiji
Deset najprodavanijih polovnih automobila u Španiji

Deset najprodavanijih polovnih automobila u Španiji

1.08K
2
Podelite sa prijateljima:

Polovan automobil je i dalje prva opcija kupovine za španske vozače. Prodaja polovnih automobila u Španiji dostigla je ukupno 1.885.553 jedinica u 2022. godini, što u poređenju sa onim registrovanim 2021. predstavlja pad od 5,6 odsto.

U godini za nama, prodato je 2,3 polovna automobila na svaki registrovani novi automobil. Superiornost korišćenih vozila u odnosu na nova je izuzetna. Pored toga, tržište polovnih predstavlja potpuno različite trendove. Takozvana „SUV groznica“ se ne pojavljuje. A dokaz za to je lista najpopularnijih korišćenih modela.

Još jednu godinu, Volkswagenov kompakt iz C segmenta vodi na listi najprodavanijih polovnih automobila. Ova pobeda je u suprotnosti sa odsustvom Golfa u prvih 10 najprodavanijih novih automobila u Španiji tokom prošle godine.

Seat Ibiza je na drugoj poziciji. I zatvarajući podijum, na trećem mestu je Leon. Uobičajeno je da bar jedan model marke Seat bude među najpopularnijim polovnim automobilima. Na četvrtom mestu je bio još jedan kompakt, Renault Megane. Uspeo je da pobedi Ford Focus, koji mora da se zadovolji petim mestom.

BMW serije 3 je ponovo najistaknutija premijum limuzina. Šesta pozicija koju je osvojio BMW-ov model potvrđuje da je najprodavaniji luksuzni automobil na tržištu polovnih.

Rang MODEL Prodaja 2022
1 Volkswagen Golf 63.131
2 SEAT Ibiza 57.835
3 SEAT Leon 45.999
4 Renault Megane 44.719
5 Ford Focus 40.999
6 BMW series 3 40.615
7 Renault Clio 38.358
8 Opel Corsa 33.564
9 Opel Astra 31.831
10 Citroën C3 30.807

Sedmo mesto zauzima Renaultov najpopularniji model Clio, dok poslednje tri pozicije u Top 10 zauzimaju modeli koji pripadaju Stellantisu: Opel Corsa, Opel Astra su i na desetom mestu Citroen C3. Iako je bio na desetom mestu, to je jedini model koji je zabeležio rast prodaje u odnosu na prethodnu godinu.

AutoRepublika

(1077)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

U Španiji,evropski proizvođači dominiraju,nema smeća Korejskog ni kod sirotinje,ni sirotinja ga neće🤣.Megane odličan,kad je bila 2015 godina kada je izašao..ide bolje nego novi Clio.A i Bembara dobro stoji,nema Merdže ni Audija.

kikiriki

Nema vozila iz Azije
Koreja Japan i sl — nema