1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo se takođe suočio s padom prodaje u 2022. godini od 12%
Volvo se takođe suočio s padom prodaje u 2022. godini od 12%
0

Volvo se takođe suočio s padom prodaje u 2022. godini od 12%

202
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač luksuznih automobila sa sedištem u Švedskoj, kompanija Volvo Cars je ranije danas objavila da je ostvarila bolje prodajne rezultate u decembru, ali da su oni na nivou cele poslovne godine, ipak u padu u odnosu na prethodno leto gospodnje. Trend se objašnjava uobičajenim razlozima: mere izolacije u Kini usled novih talasa korone, nedostatak sirovina i komponenti praćen problemima u ostalim linijama nabavke.

Podsetićemo da sve konce u kompaniji Volvo Cars vuku Azijati iz Kine. Matično društvo Volvoa je Geely Holding, odakle je i stigla informacija u medije, a u kojoj se navodi da je u decembru plus bio na nivou od 13%, poredeći s poslednjim mesecom 2021. uz realizaciju od 72.663 vozila, što je nešto bolje nego obim novembarskih isporuka. U isto vreme, da ne kažemo u istoj rečenici, navedeno je i da je prodaja u 2022. godine, skromnija za 12% u odnosu na godinu koja prethodi. Brojka se zaustavila na cifri od 615.121 vozilu.

„Postignuća iz prošle godine su u ogromnoj meri bila pod uticajem izazova koji su bili uočljivi po svim pravcima linija snabdevanja. Pride smo nailazili i na ograničenja u pogledu organizacije proizvodnje usled nedostataka komponenti i muka sa širenjem zaraze koronom. Bilo je i pratećih uticaja mera izolacije kojih su se držale kineske vlasti,“ piše u izjavi Volvoa. „Ipak, uprkos svemu navedenom, opstala je snažno izražena tražnja za proizvodima kompanije.“

Verovatno kao posldedica gore opisanih vesti i okolnosti, Reuters objavljuje da je vrednost akcija emitenta iz Skandinavije, na berzi opala za 2% na početku ovog trgovačkog dana.

Za kraj bi bilo dobro da iznesemo i to da je Volvo Cars objavio da je decembarska realizacija čisto električnih vozila bila takva da se može reći da je njihov udeo u prodajnom miksu brenda bio čak 20%, odnosno isti kao i u novembru. Dopunjivi strujom automobili (BEV + PHEV) su okupirali čak 44% prodaje Volvoa u poslednjem mesecu 2022, dok je u novembru to bilo na koti od 42%.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments