1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep odbija da ispoštuje garanciju na modelu Gladiator zbog „vožnje po blatu“
Jeep odbija da ispoštuje garanciju na modelu Gladiator zbog „vožnje po blatu“
2

Jeep odbija da ispoštuje garanciju na modelu Gladiator zbog „vožnje po blatu“

3.70K
2
Podelite sa prijateljima:

Ako je jedan automobilski brend izgradio imidž i reputaciju sa terencima koji mogu da savladaju sve podloge i uslove, to je svakako Jeep. Još od čuvenog modela iz Drugog svetskog rata za kog je legendarni general Paton rekao kako „saveznici nikako da ne bi mogli da izađu kao pobednici da nije bilo Jeepa“, pa sve do modernih kreacija, američki terenac je uvek oduševljavao svojom pojavom i mogućnostima da savlada sve, pa i nemoguće uslove.

Ali, ovih dana iz Amerike stiže jedna neverovatna vest, a to je da Jeep odbija da popravi pikap kamionet Gladiator pod garancijom, samo zato što ga je vlasnik vozio po blatu.


Sve je započelo još u decembru prošle godine kada je na sajtu JeepGladiatorForum član pod imenom Gladiatrix objavio priču kako je u julu kupio novi Jeep Gladiator u Rubicon paketu opreme, koji je razvijen konkretno za terensku vožnju. Nekoliko dana kasnije je odlučio da ga testira izvan asfalta tako što je pronašao blatnjavu lokaciju i kroz nju je prošao nekoliko puta većom brzinom.

Tokom tog procesa blato je nekako ušlo u alternator, pa je Gladiatrix posetio najbliži Jeepov servis nazvan Russell Westbrook u američkoj saveznoj državi Kaliforniji i tu mu je rečeno da se šteta procenjuje na 3 hiljade američkih dolara. Ne samo što je servis želeo da zameni alternator već i alkumulator, hladnjak i još nekoliko delova. Gladiatrix je odbio „ponudu“ i odlučio da ipak poseti izložbeno-prodajni salon gde je Gladiator originalno kupljen i on je bez problema zamenio alternator.


Ova priča je mogla da bude završena ovde sa srećnim krajem, ali nažalost za vlasnika pikapa. tri meseca kasnije elektronika je počela da zadaje noćne more posle samo 4.500 milja (7.200 kilometara). Svetla bi se često gasila pre nego što je i stop-start sistem postao problematičan, a najskuplji kvar je bio onaj po pitanju zadnjeg ogibljenja.

Ali, kada se vratio u servis, ovaj put Jeep mu je rekao da problemi neće biti rešeni zahvaljujući garantnim uslovima, pošto je ranije izjavio da je vozio po blatu, i to u „uslovima težim nego što kompanija preporučuje“. Gladiatrix kaže da mu je rečeno da je zapravo „submerged“, što u bukvalno prevodu znači da je vozilo bilo potpuno pod vodom ili blatom.

On to demantuje i kaže da blato nije bilo dublje od 30 centimetara, ali mu u korist ne idu priložene fotografije koje pokazuju Gladiatora „okupanog“ u blatu.

Nepoznato nam je do koliko centimetara dubine blata ili vode Jeep preporučuje da vozite njegove modele, a sasvim je sigurno da je upravo to razlog problema sa elektronikom. U zaključku, Gladiatrix navodi da je pokrenuo tužbu protiv korporacije Fiat-Chrysler i da će nas obaveštavati kako se proces bude razvijao.

AutoRepublika

(3695)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„… Gladiatrix kaže da mu je rečeno da je zapravo “submerged”, što u bukvalno prevodu znači da je vozilo bilo potpuno pod vodom ili blatom. On to demantuje i kaže da blato nije bilo dublje od 30 centimetara, ali mu u korist ne idu priložene fotografije koje pokazuju Gladiatora “okupanog” u blatu.“

Pa, ako je pokušao da ga koristi kao „amfibiju“, teško da to pokrivaju uslovi garancije.

da11

Ako ne bude pisalo do koje dubine moze ici u blato Jeep je izgubio parnicu, nema sta da trazi. To je pravican sud, a ne ko u EU Volkswageni sa prljavim dizelima i dan danas voze.