1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Koji zanimljivi noviteti stižu u novoj godini
Koji zanimljivi noviteti stižu u novoj godini

Koji zanimljivi noviteti stižu u novoj godini

1.88K
17
Podelite sa prijateljima:

Ove godine ponovo će se najviše pričati o kategoriji SUV vozila. U segmentu gradskih SUV-ova biće veoma brojni novi modeli, što potpuno novi što restilizovani. Među novim modelima ističe se dolazak trojke iz italijanskog dela Stellantisa na čelu sa Jeepom Avengerom koji će pratiti model iz Alfa Romea i još jedan iz Fiata. Da bi se borili protiv sve jače konkurencije, Peugeot 2008 i Renault Captur će proći kroz restilizaciju.

U narednim redovima biće prikazani novi SUV modeli po mesecima.

Januar: DS 3

Restilizacijom DS 3 gubi oznaku Crossback i dobija izmenjeni prednji deo i pre svega, za električnu verziju E-Tense, novi elektromotor od 156 konjskih snaga, odnosno 20 KS više u odnosu na pre. Autonomija najavljena za ovu električnu verziju iznosi 402 km. Ostali motori se ne menjaju. U kabini, napredak dolazi u vidu ekrana osetljivog na dodir od 10,3 inča koji je sada standard.

Februar: Mitsubishi ASX

Klon Renaulta Captura, Mitsubishi ASX dolazi na tržište sa benzinskim motorom od 91 KS, mikrohibridnom benzinskom jedinicom od 140 KS sa šestostepenim manuelnim menjačem ili sa istim srcem, samo sa 158 KS sa sedmostepenim automatskim menjačem. Tu je i hibridni motor od 145 KS i priključni hibrid od 160 KS. Ovaj model je baziran na platformi CMF-B, proizvodi se uz Renault Captur u španskoj fabrici u Valjadolidu.

Mart: Hyundai Kona

Nova generacija Hyundaija Kona se sprema. Stil ovog budućeg modela trebalo bi da bude originalan kao i sadašnji sa dvostepenim farovima napred i dvostepenim svetlima pozadi. To je ono što se može videti na kamufliranim prototipovima. Ovaj model bi trebalo da poraste i da dostigne 4,30 m dužine. Biće dostupan sa širokim spektrom motora: 48 V blagi hibridni benzinski, hibridni, priključni hibrid i čisto električni.

April: Jeep Avenger

Mali električni SUV Jeep Avenger ima električni motor od 156 KS i bateriju od 54 kWh što mu daje domet od 400 km. Na određenim tržištima Avenger će biti dostupan sa benzinskim 1.2 motorom od 100 KS.

S druge strane, sasvim je moguće da se pojavi verzija sa pogonom na sva četiri točka sa dva elektromotora (jedan napred, drugi pozadi). Štaviše, na poslednjem sajmu automobila u Parizu gde je predstavljen Jeep Avenger, na štandu američkog proizvođača bio je prisutan konceptni automobil sa pogonom na sva četiri točka.

Maj: Kia Stonic

„Rođen“ 2017. i restilizovan 2020. godine, Kia Stonic će biti obnovljena ove godine. Trebalo bi da poraste još nekoliko centimetara i da i dalje izgleda dinamično. Zadržaće sve vrste pogona, kao i Kona.

Jun: Škoda Kamiq

Škoda Kamiq je stigla na tržište 2019. godine, a ove će biti restilizovana. Prototipovi ove „faze 2“ već kruže putevima i ako su još uvek veoma kamuflirani, prednji deo Škode Kamiq otkriva mnogo zaobljeniju rešetku u donjem delu.

Avgust: Mini Countryman

Novi Mini Countryman i dalje putuje po zaleđenim putevima u žuto-crnoj kamuflaži. Za sledeće leto, biće predstavljen novi stil sa originalnim svetlosnim potpisom, kako napred tako i pozadi. Mini Countryman SUV nove generacije trebalo bi da bude veći i dužine 4,50 metara (21 cm duži). Imaće termičke i hibridne motore, a biće dostupan i u električnoj verziji.

Septembar: Ford Puma i Smart #2

Restilizovani gradski SUV Ford Puma će imati debi u septembru kako bi maksimalno iskoristio svoj drugi deo karijere. Biće to i prilika da američki brend predstavi ovaj model u električnoj verziji.

Nakon predstavljanja i početka prodaje svog prvog modela #1 SUV, brend Smart želi da proširi svoj asortiman sa još jednim sportskijim modelom u formi kupea sa petoro vrata, koji bi trebalo da se zove Smart #2. Veoma nagnuti zadnji stubovi i povučena linija krova su glavne karakteristika ovog modela, što se videlo na veoma kamufliranim prototipovima koji kruže putevima. Kao i Smart #1, Smart #2 će koristiti motor smešten pozadi od 272 KS sa 400 km autonomije, ali bi mogao imati i efikasniji motor.

Oktobar: Peugeot 2008 i Renault Captur

Da bi ostali u vrhu kategorije, i Peugeot 2008 i Renault Captur će proći kroz restilizaciju. Ovo će biti ograničeno u pogledu stila ova dva modela, ali ponuda opreme bi trebalo da se unapredi, dok će motori postati efikasniji. Tako za Peugeot 2008 beležimo dolazak novog motora 1.2 PureTech sa 136 KS sa mikrohibridizacijom od 48 V.

Novembar: Citroen C3 Aircross

Citroen C3 Aircross biće predstavljen u novembru, dok će izaći na tržište 2024. godine. Ovom modelu će biti faliti par centimetara da koketira sa kategorijom kompaktnih modela C segmenta. Ovo je neophodno da bi postao globalno vozilo koje će ući na indijsko tržište.

Kako kupac ne bi imao visok račun, ovaj impozantniji model koristiće platformu CMP u bazičnijoj verziji od one kod Peugeota ​​208 i 2008. Ispod haube ovog modela imaćemo izbor između benzinskog motora 1.2 PureTech i električne verzije, prve za ovaj model.

Decembar:  Alfa Romeo Brennero i Fiatov mali SUV

Posle Jeepa Avengera, dolazi drugi model gradskog SUV trija Stellantisa. Alfa Romeo Brennero, koji bi se mogao nazvati Palade, izdvojiće se od Jeepa Avengera po tome što će, pored električne motorizacije svog američkog rođaka, imati mikro-hibridni benzinski motor, šuška se i da bi mogla da postoji i verzija priključnog hibrida, a takođe postoji i mogućnost da sistem 4xe bude pozajmljen od Renegadea sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem napred i električnim motorom za pogon zadnjih točkova.

Fiat bi trebalo da iskoristi kraj godine da predstavi svoj novi gradski SUV. Proizveden na istom mestu kao i Jeep Avenger i Alfa Romeo Brennero, u Tihiju u Poljskoj, mali Fiatov SUV, čije ime još ne znamo, biće na tržištu 2024. godine sa elektromotorom i benzinskim motorom.

AutoRepublika

(1882)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Sve čardaci majko mila…

BB

Pa šta bi ti? Hečbek su smanjili k’o palačinku, jedino se u čardak može sjesti (nemoj gledati svoj BMW, to je netipična postavka sada). Nemam ja ništa protiv čardaka, već imam protiv toga što se više nema izbora, ja sam nekad vozio obična auta Lada 2105, Peugeot 309, Croma mk1, Opel Omega B, Focus mk2, i u svima sam se osjećao prilično komotno. Kad sam htio da idem dalje, došao do tvog Renaulta Megane 4 karavana, razočarao se totalno, i kupio čardak nad čardacima Berlingo… Sad se sljedeći problem što i čardake snižavaju pa proglase nešto za čardak što ima… Pročitaj više »

moron

Pa, eto ti novi Pežo „đip“, onaj novi 408, „đip“ je, a niži je oko 6-7 cm nego je imao moj 308 SW mk1.

Fala Qrcu

Dobar

Renault Terminator

Ja sa prostorom nisam imao problem ni u Cliu 2.Što se tiče toga teško da mogu naći auto i da mu mogu zamjeriti prostor.Ako izuzmemo aute tipa 107,Saićento itd.. Meni smeta a i ne volim te povišene automobile a ove normalne kao što i sam kažeš više ne prave.A čardake forisraju maksimalno. Moj ćaća npr ne može da nađe idealnu poziciju za sjedenje u BMW-u.Kako god da podesi,ne paše mu.On u F10 ne da ne može da sijedi nego mu je toliki problem da ga ne može ni voziti.On ne može izaći iz BMW-a a čovijek normalne prosječne građe.Ne paše… Pročitaj više »

BB

Pa ovi mali tipa 107 i imaju nešto prostora, i sam sam vozio C2, kad sjediš unitra rekao bi da je veliki auto. Ali sve se to vremenom snizilo i vještački proglasili za čardake, ne zbog toga što imaju veći prosto, već samo da bi cijenu nalijepili…

moron

Ovaj trio ( Jeep / Alfa / Fiat ) me najviše interesuje za videti, ali, samo ako bude i SUS verzija.

BB

Avenger je baš simpa cube, to će muškarci kupovati svojim ženama, ćerkama, ljubavnicama, jer se njima to sviđa 😜

Fala Qrcu

Isus verzija? Krstašu 😉

BB

To zbog Alfe 😜

J4ZZ3R

Zanimljivo da se ne pominje dolazak novog Citroena C3 koji stiže u Septembru, kao potpuno novi model, ovog puta na CMP platformi Pežoa 20o. Takođe će biti zanimljive restilizacije 208 i Clia

Fala Qrcu

Šta ćeš ti novo da kupiš, Jel pala odluka?

moron

Mislim da je rekao da ovaj put uzima obični bicikl. „Ono na pedale“ samo.

Fala Qrcu

Znaci, dildaša iz alfe tek u decembru. Juče sjedoh u novog maseratija zahvaljujući našem čovjeku, šefu osiguranja. A ono, ako si sjedio u stellviju sjedio si i u maseratiju. Znači, jako dobro do vrhunski. A onda je došao prodavač..i zamotao čokoladu. Kažu mi da ovi iz lamba prodaju po dva sedmično. Rekoh, smanji malo ribu, majstore.kaže, fudbalerima, filmašima..a rekoh, nama sirotinji? Vas ko j…😱😁

moron

Za te poslednje ako ima i Fiat, dobro je …

BB

Pa ti navijaj za neki klub nabijača kožne mišine 😜

'79 DeVille

Kome su zanimljivi? Koji je kriterijum treba da bude ispunjen?