1. Home
  2. Prezentacije
  3. Viđen i serijski primerak SUV-a zvanog Mengshi M-Hero
Viđen i serijski primerak SUV-a zvanog Mengshi M-Hero
1

Viđen i serijski primerak SUV-a zvanog Mengshi M-Hero

544
1
Podelite sa prijateljima:

Ako ste se nekada zapitali kakvo je ime kineskog Hummera, pošto sve što je bilo donedavno uspešno na zapadu, imalo je svog „bespravnog“ klona u Kini, ime vozila je Dongfeng Mengshi. Ali, kineski Dongfeng još od 2006. godine legalno proizvodi repliku američkog armijskog terenca po imenu HMMWV, dok se verzija za civile pojavila tek nedavno.

Tokom proteklog leta je marka Mengshi postala zaseban brend unutar korporacije Dongfeng, a namera tvoraca je da ga koriste za promociju impozantnih SUV vozila. Do sada smo mogli da vidimo samo konceptne automobile M-Terrain, ali sada javno idu i prve fotografije masovno proizvedenog terenca po imenu Mengshi M-Hero.

Međutim, nije moguće izbeći poređenja s novim analognim proizvodom marke GMC. Naravno da mislimo na SUV  Hummer EV, ponajpre zato što su vozila veoma slična po formatu a i gabaritima. Međutim, ovoga puta su kineski inženjeri i dizajneri odustali od direktnog „pozajmljivanja“: Mengshi M-Hero s dužinom od oko 5,2 metra deluje originalno i skoro u potpunosti reprizira letos viđeni koncept koji pomenusmo maločas (M-Terrain).

Malo je manje dodatnih elemenata na karoseriji i vučne ušice su sada skrivene u unutrašnjosti branika, dok su stepenice fiksirane i nepokretne. Zato su šarke prednjih vrata vidno istaknute sa spoljne strane.

Objavljeno je da će serijski terenac reprizirati program s koncepta u stepenu od oko 80%, što će reći da je implementiran koncept školjke na šasiji, da je ugrađeno nezavisno vazdušno ogibljenje i da je šasija u potpunosti kontrolisana. Vozilo pokreće kvartet trakcionih električnih agregata čija snaga prevazilazi hiljadu konjića. Sve kako je navedeno i kod promocije prototipa.

Najavljen je i autopilot trećeg nivoa autonomije ali je malo tehničikih pojdinosti koje sada imamo. Spoznaćemo ih nešto docnije. Proiczodnja modela Mengshi M-Hero bi trebalo da započne sredinom 2023. godine, a četvorotočkaš- grdosija, definitivno neće biti lagano pristupačan. Shodno preliminarnim podacima, cene bi mogle da kreću od oko 700 hiljada kineskih juana, što je ekvivalent od negde stotinak hiljada američkih dolara, ili nešto više od 90 hiljada evrića.

AutoRepublika

(544)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dizajn kao da je pravljen za horor filmove – bezbroj spiceva i ostrica! Vrlo neprijatno! Poredjenje sa vozilima marke Dartz Brombron je mnogo bolje nego sa Hamerom, koji u odnosu na ova dva izgleda cak humano! 🙂 Kada bi dizajneri na ovom „Heroju“ malo omeksali ostrice i spiceve pojavio bi se sasvim atraktivan dizajn!

comment image

Dartz Brombron

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija