1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mercedes-AMG C 63 SE Performance predstavlja specijalno izdanje F1 Edition
Mercedes-AMG C 63 SE Performance predstavlja specijalno izdanje F1 Edition
0

Mercedes-AMG C 63 SE Performance predstavlja specijalno izdanje F1 Edition

192
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-AMG je ubrzava svoj proces elektrifikacije. I ne radi se samo o razvoju potpuno električnih vozila. Sportska divizija Mercedesa napravila je prekretnicu u svojoj modernoj istoriji lansiranjem novog modela Mercedes-AMG C 63 SE Performance. Tahnologija priključnog hibrida (PHEV) će igrati vodeću ulogu u ovom prelasku na elektriku.

U slavu početka prodaje, novi Mercedes-AMG C 63 SE Performance F1 Edition je predstavljen urbi et orbi kao specijalna verzija koja je dostupna za ograničeno vreme i ima drugačiji spoljašnji izgled zahvaljujući specifičnim karakteristikama dizajna.

Brzim pogledom na slike koje ilustruju ovaj članak otkrićemo karakteristične osobine specijalnog izdanja F1 Edition. Karoserija je ofarbana u alpsko sivu. Boja koja je kombinovana sa logom AMG i prelivom od sive do crne. Tu su i crveni detalji za dodatni kontrast i opremljen je kovanim AMG točkovima od 20 inča sa postavom koja podseća na medicinski automobil koji se koristi u F1. A ako to nije dovoljno, svemu ovome moramo dodati pakete AMG Aerodinamiku, AMG Night I i AMG Night II.

U enterijeru vlada atmosfera sportskog automobila, luksuznog i sa elektrifikovanom mehanikom. Kontrast crne i crvene je ključan za stvaranje ekskluzivne atmosfere. Sedišta AMG Performance su presvučena crnom napa kožom sa crvenim šavovima i reljefnim amblemima AMG na naslonima za glavu.

Takođe su vredni pažnje crveni sigurnosni pojasevi i karbonske obloge sa znakom AMG-a. Volan AMG Performance od napa kože i pozadinski osvetljeni štitnici pragova AMG su podjednako odlučujući. Poslednji detalji prolaze kroz ekskluzivnu značku Edition i specifične AMG patosnice sa crvenim šavovima i logom F1.

U delu mehanike nema vesti. Ispod haube ovog specijalnog izdanja nalazi se dvolitarski benzinski motor sa električnim turbo punjačem koji razvija snagu od 476 konjskih snaga i 545 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Taj motor je deo plug-in hibridnog pogona. Prati ga mali elektromotor od 150 kW (204 KS) i 320 Nm. Ukupna snaga dostiže 680 „konja“ i 1.020 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga i moment se na točkove prenose preko devetostepenog automatskog menjača AMG SPEEDSHIFT MCT 9G i sistema pogona na sva četiri točka AMG Performance 4MATIC+ sa potpuno promenljivom raspodelom obrtnog momenta i popularnim režimom Drift. Litijum-jonska baterija od 6,1 kWh omogućava „uživanje“ u čisto električnom dometu do 13 kilometara. Ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 280 km/h.

Mercedes nije precizirao kada će ovaj specijalni model stići u salone. Potvrdio je da će biti dostupan u ograničenom vremenskom periodu. Godinu dana od početka prodaje. Cene novog Mercedes-AMG C 63 SE Performance F1 Edition nisu poznate. Biće na tržištu u dve varijante karoserije, limuzina i karavan.

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments