1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Clio i Captur će biti restilizovani a sprema se i novi SUV i mali elektromobil
Renault Clio i Captur će biti restilizovani a sprema se i novi SUV i mali elektromobil
3

Renault Clio i Captur će biti restilizovani a sprema se i novi SUV i mali elektromobil

358
3
Podelite sa prijateljima:

Predstojeća, 2023. godina će biti veoma važna godina za galskog proizvođača. Renault je animirao svoje snage da tokom sledeće godine predstavi brojne novine koje ne uključuju samo obnavljanje aktuelnih modela već i prezentacija potpuno novih vozila.

Na dnevnom redu je obnova modela Renault Clio i Renault Captur. Pored toga, kompanija sa znakom dijamanta (ili nečega drugog, kako više volite 😉) će otići korak dalje sa lansiranjem SUV-a sa sedam sedišta i malog električnog automobila.

Može se reći da je restajling Clija možda najbitnija za Renault jer je Clio jedan od najvažnijih i najprodavanih modela, kojem treba novi impuls da izdrži na tržištu do dolaska nove generacije (ako je bude).

Spoljašnji dizajn Cljia će biti obnovljen. Svetlosni skupovi u obliku slova C će nestati. Kabina će takođe dobiti nove funkcije. Među njima, ažurirana verzija multimedijalnog sistema. Ponuda motora biće pojednostavljena eliminacijom pojedinih benzinskih motora. I što je jednako važno, verzija sa dizel motorom će biti prodavana samo flotnim kupcima.

Renault Captur će takođe biti podvrgnut „zatezanju bora“ što će biti prekretnica za drugu generaciju SUV-a, koji je jedan od popularnijih u B-SUV segmentu. U Renaultu navode da neće biti samo inovacija u pogledu dizajna i tehnološke opreme.

Novi Captur će uključiti nivo opreme Esprit Alpine u svoju ponudu. Hibridne varijante HEV i PHEV biće nadograđene zahvaljujući bateriji većeg kapaciteta. Osim toga, nije isključen nestanak pojedinih benzinskih motora kojih trenutno ima u konfiguratoru.

Tokom narednih meseci biće predstavljeni potpuno novi modeli. Jedno od iznenađenja na kojem je Renault radio je SUV sa sedam sedišta koji je blisko povezan sa Renaultom Austral. Popularno poznat kao Renault Grand Austral. Ovaj model je predviđen da bude rival Peugeotu 5008 i Škodi Kodiaq, a takođe i drugim sličnim modelima.

Nedavni izveštaji obezbeđuju da će ovaj model biti kršten imenom Espace, što je i Peki u svom subotnjem testu naveo, i to će značiti nestanak „krosoverizovanog“ minivana.

Renault 5 će se vratiti na tržište transformisan u električno vozilo. Novi Renault 5 E-Tech, koji je trenutno u razvoju, dolazi naredne godine. Predviđen kroz Renault 5 Prototype, biće opremljen najnovijom električnom tehnologijom iz Renaulta.

Podržan platformom CMF-EV, novi električni Renault 5 će pokretati motor od 100 kW (136 KS). Predstavljaće konfiguraciju pogona na prednje točkove, a autonomija će biti oko 400 kilometara. Biće napravljen u Francuskoj.

AutoRepublika

(358)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Od D ili E segmenta ni riječi…nešto mi miriše da će država Francuska za koju godinu opet morati vaditi Renault iz gova.a…

BB

Pa ovaj Espace, što ga najavljuju, iako je na osnovi „Ja usral“ bi trebao biti barem u D segmentu, e sad nije limuzina ali D čardak…

Renault Terminator

E jebga,nije šija nego vrat🤣