1. Home
  2. Vesti
  3. Postignut novi cenovni rekord za BMW E30
Postignut novi cenovni rekord za BMW E30
2

Postignut novi cenovni rekord za BMW E30

7.62K
2
Podelite sa prijateljima:

Nisu samo primerci Serije 3 koje nose M3 bedž cenjeni u svetu ljubitelja automobila. Stižu nam vesti s one strane Lamanša, o tome kako je na aukciji, za 59.789 evra prodat bavarski kupe BMW 325i E30. Prometovani, ali ne tako retki dragulj je na kilometar satu pokazivao da je jezdio drumovima ukupno samo 10.874 km.

Postignuta cena u stvari reflektuje novi rekord, odnosno u istoriji nije zabeleženo da je ijedan klasičan primerak modela BMW Serije 3 iz E30 pokolenja postigao višu cenu od ove. Aukcijsko nadmetanje je organizovala kuća specijalizovana u toj oblasti, Silverstone Auctions, pa su verovatno i njihove veštine doprinele tome da ovakva cena bude dostignuta.

Primerak koji je ponuđen na prodaju je posedovao redak paket opreme Sport, veoma atraktivne naplatke marke BBS, obruč upravljača s tri paoka, kao i unutrašnje obloge u perfektnom stanju. U uvodu vam nismo preneli punu istinu, jer se na satu nalazi cifra od 6.794, ali milja, s obzirom na to je ovaj “bemvej” vožen na Ostrvu.

Ispod haube prodatog BMW-a se nalazi benzinski atmosferski motor zapremine 2,5 litra. Poseduje šest cilindara postavljenih u nizu, a kao takav, agregat isporučuje 170 konjskih snaga, odnosno za jednu manje od iste verzije pogonske jedinice pre restilizacije.

Sva ta konjica se na asfalt prenosi preko zadnjih točkova i ručnog petostepenog menjača. Verzije označene sa IX su opremljene sistemom prenosa pogonske sile na točkove obe osovine, a u tom slučaju, Serija 3 poseduje automatasku menjačku kutiju koja je očigledno bila dostupna i u to vreme.

AutoRepublika

(7624)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Mala ispravka autoru.
325xi je bio u proizvodnji i sa manuelnim i sa automatskim menjačem. Raspored prenosa snage je bio oko 63 – 37 u korist zadnje osovine (neko je izračunao da je upravo toliko opterećenje po osovinama prilikom starta te da na taj način ima i najbolju trakciju) a abs je bio kalibrisan samo za taj model. Ukupno ih je napravljeno nešto preko 32 hiljade u periodu od 3 godine.

Da li je cena za ovak konkretni primer realna teško je reći, istina je da ih je malo ostalo u originalnom stanju, bez modifikacija. Posebno ovakav M-tech 2 paket.

srki

Mimo aukcija prodaju se mnogo skuplje!!! 325Ix uvek ima visu cenu,ne nosi isti motor,i ako je oznaka motora ista!!!m20b25,Ix ima jedan kanal za protok ulja vise u bloku motora,sto znaci da je odliven u posebno radjenom kalipu!Svabe cesto precute modifikacije ili slicnosti motora iz tih godina!!!