1. Home
  2. Vesti
  3. Profit Forda u proseku oko 17.000 dolara na svakom primerku F-Series
Profit Forda u proseku oko 17.000 dolara na svakom primerku F-Series
1

Profit Forda u proseku oko 17.000 dolara na svakom primerku F-Series

336
1
Podelite sa prijateljima:

Amerikanci se ne mogu pohvaliti uspešnim premijum proizvodima pa tako Cadillac i Lincoln uglavnom gledaju u leđa konkurentima. Ali ako pogledamo koliki profit General Motors (GM), Ford i Fiat-Chrysler (FCA) ostvaruju na komercijalnim vozilima, pitamo se da li je uopšte potrebno da brendovi kao što su Cadillac i Lincoln uopšte postoje?

Najveći profit po prodatom vozilu u automobilskoj industriji generiše Ferrari i on iznosi oko 80.000 američkih dolara, ako je za verovati nemačkom istraživanju pripremljenom od strane Centra za automobilsko istraživanje (CAR) u Duizburgu.

Napad Nemačke predvodi Porsche (17.250 dolara) dok BMW, Mercedes i Audi u proseku se mogu pohvaliti profitom od 10.500 dolara na svakom prodatom automobilu.


Sa druge strane „bare“, Ford predvodi američku industriju i tokom 2018. godine je završavao „u plusu“ od oko 17.000 dolara svaki put kada je prodao neki primerak velikana industrije, F-Series. Približno 910.000 kupaca je potrošilo novac na ovu američku ikonu koja je 38. godinu za redom završila na prvom mestu po prodaji.

F-Series, u čijoj ponudi se nalaze F-150 i veći SuperDuty pikap kamioneti (F-250, F-350 i F-450), ima početnu cenu od 28.000 dolara, ali ona može da pređe cifru od 100.000 dolara. Oko polovina kupaca je izabralo dva najskuplja nivoa opreme, a prošle godine prosečna prodajna cena je iznosila oko 49.000 dolara.

Veruje se da ovaj model stvara oko 75% Fordovog globalnog profita i da bi čak, ukoliko bi bio izdvojen u samostalnu kompaniju, bio među 50 najvećih firmi u Americi po pitanju vrednosti prometa robe.


Ne mnogo lošije su pozicionirani GM i FCA. Naime, najveći američki proizvođač GM se može pohvaliti cifrom od 16.500 dolara po prodatom vozilu dok kod FCA taj broj iznosi 14.000 dolara.

AutoRepublika

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mercedesklub.rs

Nije mi jasno ovo za Cadillac i Lincoln, zasto da ne postoje ako se lose prodaju.
Kad su premijum brendovi poceli da insistiraju vise na prodaji, nego na prestizu, premijum je nestao osim u E i F segmentu.
Luksuz nije luksuz ako je na svakom koraku