1. Home
  2. Vesti
  3. General Motors NE napušta motore SUS
General Motors NE napušta motore SUS
0

General Motors NE napušta motore SUS

93
0
Podelite sa prijateljima:

General Motors slovi za jednog iz plejade globalnih proizvođača automobila koji je promovisao strategiju elektrifikacije s najviše ambicija. Ova kompanija želi da nadmaši Teslu u igri koju je potonji izmislio, i to već do sredine ove decenije, ali to nikako na podrazumeva odustajanje od motora s unutrašnjim sagorevanjem goriva. Zaprvo. Nasuprot tome, zvaničnik kompanije iz Amerike je potvrdio da će motor SUS ostati aktuelan i u godinama koje dolaze, i da će se u General Motorsu nastavljati s oslanjanjem na isti.

Predsednik General Motorsa, Mark Rejs je nedavno dao intervju novinaru Fox Businessa uoči dana akcionara koji je na kaledaru kompanije zakazan za održavanje u Njujorku. On je kolegama novinarima rekao da kompanija nije spremna da se odrekne učešća u tradicionalnim segmentima tržišta gde i dalje dominiraju konvencionalni modeli, i to s ogromnom razlikom.

„Nije kraj za motor SUS,“ kazao je Rejs. „Nećemo napustiti segmente tržišta gde je važan motor s unutrašnjim sagorevanjem. U segmentu kamioneta smo lideri s markama GMC i Chevrolet. Važan nam je i u srednjem segmentu kamioneta, pa i onom najvećem.“

Ko je s pažnjom pratio stanje u automobilskoj industriji u toku poslednjih nekoliko godina, taj neće biti iznenađen Rejsovom izjavom. Sve više proizvođača automobila jača svoje portfelje s pogonom na sagorevanje kako bi nastavili da zarađuju novac i počeli da ulažu u električna vozila. U slučaju General Motorsa, kompanija želi da uloži oko 35 milijardi američkih dolara u elektromobilnost, kao i u tehnologije autonomne vožnje do sredine ove decenije.

Izvršna direktorka ovog američkog proizvođača automobila, Meri Bara je u februaru ove godine, izjavila da General Motors planira da isporuči oko 400 hiljada električnih vozila u Severnoj Americi do 2023. godine, kao i do milion EV u regionu do 2025.

Međutim, automobilska industrija koja se brzo menja primorala je upravu firme GM da promeni iznete planove, a tokom konferencije na temu dobiti ostvarene u trećem tromesečju tekuće godine, što se zbilo 25. oktobra, Bara je promenila vremenski okvir i označila prvu polovinu 2024. kao primarni cilj. Dakle, to je pola godine kasnije nego što je prvobitno planirano.

U ovom intervjuu koji je Rejs dao pomenutom mediju, navedeno je da on očekuje da će sveža ulaganja u elektromobilnost početi da se otplaćuju počev od 2025. godine. “Od tada počinjemo da generišemo profit na razvoju i proizvodnji elektromobila i struktura dobiti postaje dobra.“

AutoRepublika

(93)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments