1. Home
  2. Vesti
  3. Da li je La Coupe nedostajući model u najavljenom trilingu sportskih automobila Toyote?
Da li je La Coupe nedostajući model u najavljenom trilingu sportskih automobila Toyote?
0

Da li je La Coupe nedostajući model u najavljenom trilingu sportskih automobila Toyote?

277
0
Podelite sa prijateljima:

Situacije u kojima proizvođači zvone na sva zvona o nepostojećem automobilu njihove marke nisu retke, ali se sada suočavamo sa jednim potpuno suprotnim primerom. Već nekih šest meseci internetom kruže fotografije sportskog automobila Toyote La Coupe, koja je premijerno prikazana prošlog oktobra na tokijskom salonu.

Pre nekoliko nedelja je ovaj atraktivan četvorotočkaš prikazan i u japanskom selu Naošima. Međutim, upadljiv je nedostatak zvaničnih informacija o La Coupeu. Toyota se ponaša kao da nije ni svesna postojanja svog proizvoda.

Čini se da bi tako i ostalo da američke kolege iz magazina Carscoops nisu kontaktirale severnoameričku diviziju Toyote, sa molbom za detaljnije informacije u vezi interesantnog kupea. Iz kompanije je stigao brzi odgovor, a potpisala ga je Nensi Hjubel, menadžer zadužena za proizvode.

Ona je ustvrdila da je automobil izrađen u samo jednom primerku s ciljem predstavljanja japanskoj publici. Patentni crtež koji su novinari pomenutog portala iz Amerike odnekud “iskopali”, obrazložen je time da je morao da bude izrađen, u skladu sa zakonskim zahtevima, kako bi kupe mogao da bude javno izložen. Gospođa iz Toyote je još izjavila da se serijska proizvodnja La Coupea ni ne razmatra.

Moguće je da je gospođa Nensi govorila, to jest napisala istinu. Ipak, vrlo je verovatno da je ona samo prenela informaciju koju je dobila iz centrale u Japanu. Bilo kako bilo, jedinstveni i jedini primerak je isuviše simpatija publike pokupio da bi ostao puki izložbeni eksponat.

Očigledno je da La Coupe koristi hibridni pogonski sklop, a ovaj zaključak proizilazi na osnovu logoa koji je začinjen plavom bojom, a i pogled na unutrašnjost otkriva instrumentacioni klister koji emituje informacije i o stanju to jest rezervi benzina u rezervoaru, ali i o statustu, stepenu istrošenosti baterijske jedinice.

Bez sumnje, konkretan primerak je u potpunosti precizno izrađen i kompletno funkcionalan, a volan je montiran sa leve strane kupea. Podsetićemo da su konceptne verzije koje srećemo na salonima, najčešće samo imitacije automobila, koje čak ni motor nemaju ispod haube.

Ovom prilikom je zaista teško ne setiti se izjava rukovodstva Toyote kojima su najavljivana tri sportska automobila u gami najvećeg japanskog proizvođača. Dva već imamo, to su Toyota GT86 i Supra. La Coupe je veoma verovatno model koji će kompletirati trio, a za naziv mogu upotrebljeni biseri iz slavne prošlosti: Celica ili MR2. Mada… nama se i naziv prototipa kupea potpuno uklapa u opšti stil promovisanog sportskog automobila.

AutoRepublika

(277)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments