1. Home
  2. Industrija
  3. Novi SUV kompanije DS Automobiles stići će 2024. godine
Novi SUV kompanije DS Automobiles stići će 2024. godine

Novi SUV kompanije DS Automobiles stići će 2024. godine

299
2
Podelite sa prijateljima:

Dolazak na scenu novog DS-a 3 nije kulminacija proizvodne ofanzive na kojoj su DS Automobiles radili. Francuska firma je odlučna da nastavi da širi svoju paletu modela. Fokusiraće se na višu kategoriju koja je veoma isplativa za premijum brendove. Sledeći novitet koji će nositi znak DS je niko drugi do SUV, veći od novog DS-a 7 .

Poznato je da je serijska verzija DS Aero Sport Lounge dobila zeleno svetlo. Ovaj konceptualni model je korišćen kao uvod u novi SUV koji će stići do dilera kao rival, između ostalog, Audiju Q5. Ne treba gubiti iz vida ni Mercedes GLC i BMW X3. I iako pripadaju istoj automobilskoj grupi, Alfa Romeo Stelvio se pozicionira kao alternativa.

Do trenutka kada je komercijalno lansiranje novih DS 3 i DS 7 obavljeno, brend sada može da se fokusira na svoj sledeći model. Veliki SUV koji će biti pozicioniran u rangu korak iznad pomenutog DS 7. Naziv ovog modela je, za sada, nepoznat.

Važno je pogledati unazad i zapamtiti prve informacije o ovom projektu. Model za koji se očekivalo da će biti kršten imenom DS 8 Crossback E-Tense. Međutim, i posle promena u nomenklaturnoj strategiji, ne treba zatvarati vrata nijednoj opciji. Čak i da je ovaj model konačno nešto veći od očekivanog i da ne može da napadne samo pomenuti Audi Q5. To znači da je pozicioniran na isti način kao rival Audiju Q7.

Beatris Fuše, direktorka DS Automobiles, potvrdila je neke naznake o serijskoj verziji modela Aero Sport Lounge: „Silueta je inspirisana konceptom i nalazi se između hečbeka i SUV-a kako bi obezbedila najbolje upravljanje energijom. Štaviše, Fuše je otišla i korak dalje, napominjući da se to može opisati kao „upadljivo za oči“.

To će biti potpuno električno vozilo. Autonomija će se približiti barijeri od 700 kilometara. Logično je da će ponuditi superiorne karakteristike u odnosu na DS 3 E-Tense, jedini električni koji možemo naći u portfoliju galske marke.

Na pitanje da li će lansiranje ovog novog električnog SUV-a upotpuniti liniju modela DS-a, čelnica francuske kompanije prokomentarisala je sledeće: „Mislim da nije potrebno imati previše. Što više radite, na kraju dana, modeli se više preklapaju. Dakle, za mene je pet modela dobro. Neću tražiti više. Imamo malo vremena da odlučimo o planu za period posle 2025.godine.“

Novi DS SUV će biti spreman za juriš na tržište negde u 2024. godine. Trenutne informacije ukazuju da će biti predstavljen u četvrtom kvartalu.

AutoRepublika

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Po dizajnu bih rekao da je Domagoj Dukec radio honorarno za Citroen! On je nekada stvarno radio kod njih, njegova poznata kreacija je Citroen C5 generacija 2008 – 2017. Tada je jos bio normalan, kod BMWa je malo popustio! 🙂

Laki

Ovo je „Praga“ civilna verzija!