1. Home
  2. Industrija
  3. Volkswagenovi električni automobili premašili prodaju od pola miliona
Volkswagenovi električni automobili premašili prodaju od pola miliona

Volkswagenovi električni automobili premašili prodaju od pola miliona

146
1
Podelite sa prijateljima:

Četiri električna modela u Evropi i jedan u Kini, od kojih su tri SUV modeli, čine asortiman nemačkog brenda sa kojima niže uspehe širom sveta i premašuje sopstvene početne procene prodaje za nešto više od dve godine.

Prve jedinice Volkswagena ID.3 počele su da se isporučuju u oktobru 2020. godine, a od tada firma iz Volfsburga proširuje asortiman skoro po stopi od jednog novog električnog automobila godišnje. Model ID.4 se etablirao kao jedan od najprodavanijih modela u svojoj kategoriji u Evropi, ID.5 je malo ispod, dok ID.6, veoma poznati električni SUV koji se prodaje isključivo u Kini niže uspehe na lokalnom tržištu.

Volkswagen je uspeo da osvoji kupce širom sveta za dve godine sa svojim električnim modelima, isporučivši ne manje od pola miliona jedinica.

Nemačka firma će samo proizvoditi i prodavati električne automobile od 2033. godine u Evropi, procenjujući da će prodaja ovih modela sa „nultim emisijama“ dostići udeo od 70 odsto od 2030. na Starom kontinentu, premašivši 50 odsto na posebnim tržištima kao što je npr. Kina i Sjedinjene Države. Cilj koji će biti postignut sa deset novih električnih modela koje brend planira da lansira do 2026. godine, sa novim modelom Aero B krajem sledeće godine kao vodećim u portfoliju, a koji će biti praćen modelom koji će koštati manje od 25.000 evra – ID.2 .

Treći će stići Trinity 2026. godine, lansirajući novu platformu SSP, što znači napuštanje arhitekture MEB i sofisticiranog upravljačkog softvera koji je razvila podružnica kompanije Cariad. Skup tehnologija koje će biti primenjene na sve električne modele Volkswagen grupe i koje imaju za cilj da nadmaše konkurenciju, pogotovo iz Koreje. Novi IONIQ 6 je jedan od primera, koji će mesecima biti u prodaji kada stigne novi Aero B.

AutoRepublika

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Drago mi je zbog njihovih akcionara…
Znači, oni u Evropi „pre roka“ napuštaju SUS?
Čemu to od dojučerašnjih lidera PD tehnologije?
Ko zna koji bi danas bio pravac auto industrije da nisu pali u sledećem razredu škole i zapeli sa razvojem CR dizela …