1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep nastavlja da parelelno s novim, nudi i stari Grand Cherokee
Jeep nastavlja da parelelno s novim, nudi i stari Grand Cherokee
0

Jeep nastavlja da parelelno s novim, nudi i stari Grand Cherokee

603
0
Podelite sa prijateljima:

Korporacija Chrysler je uvek imala drugačiji pristup tržištu u poređenju sa ostalim američkim proizvođačima kao što su General Motors i Ford. Konkurencija se uvek držala onog „nepisanog pravila“ da predstavi potpuno novi model na svakih šest godina, i onda da ga detaljo osveži u negde na pola puta. S druge strane, Chrysler bi se obično orijentisao na životni vek modela u trajanju od deset do dvanaest godina, a umesto „zatezanja bora“ svakih nekoliko godina, obično bi debitovalo neko specijalno izdanje koje bi nateralo publiku da ponovo obrati pažnju na relativno zastareli automobil.

Još jedna zanimljivost na račun Chryslera je ona da debitovanjem nove generacije ne znači da će prethodnik odmah u penziju.

Obično bi se prodavao paralelno s novim modelom za sve one koji bi da priušte nov automobil, ali im nije baš toliko bitno da poseduju onaj baš najnoviji, i žele da uštede koji dolar u izložbeno-prodajnom salonu. I kako stvari stoje, model Grand Cherokee će pratiti takvu strategiju, a američki proizvođač vozila trenutno nema u planu da eliminiše onu generaciju koja se prodaje više od decenije od kodnom oznakom WK.

Naslednik je poznat kao Grand Cherokee WL i salone je stigao prethodne godine, gde se nudi po početnoj ceni od 40.120 američkih dolara. Jeep će nam nastaviti prodavati prethodni WK po ceni od 38.575 „zelembaća“, pa svi oni koji ga izaberu, će biti u prilici da uštede 1.545 najmanjih zelenih novčanica.

Inače, oba modela dele identičan 3,6-litarski benzinac sa šest cilindara, ali se novitet može naručiti i sa opcionim 5,7-litarskim benzincem, zatim hibridom pod značkom 4xe i na kraju s produženom verzijom koja integriše tri reda sedišta i oslovljava se oznakom L.

Većina takvih paketa je postojala i kod prethodne generacije, ali je Jeep eliminisao neke od njih, i sada kupac može da bira samo tri. Pored spomenutog paketa pod imenom Laredo E, tu su i oni koje je konstruktor krstio kao Lareno X i Limited, a oni su ti koji će kupcima uštedeti između 1.925 do 2.020 dolara.


Jeep nam ne kaže koliko dugo će takav trend trajati, a u prošlosti bi on uglavnom iznosio tri godine, ili dok potražnja za vozilima postoji. Znamo da trenutno vlada velika nestašica novih četvorotočkaša, i da će kupci potrošiti novac na one koje mogu da pronađu u izložbeno-prodajnim salonima, pa bi Grand Cherokee WK mogao da ima karijeru dužu nego bilo koji drugi Jeep.

AutoRepublika

(603)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments