1. Home
  2. Vesti
  3. Zanimljivost dana: U Silikonskoj dolini pronađen zakopan Mercedes SL
Zanimljivost dana: U Silikonskoj dolini pronađen zakopan Mercedes SL

Zanimljivost dana: U Silikonskoj dolini pronađen zakopan Mercedes SL

615
3
Podelite sa prijateljima:

Saga o zakopanom Mercedes-Benzu 500 SL iz 1991. godine pronađenom u dvorištu Silikonske doline ponovo je dobila preokret u četvrtak kada je policija rekla da veruje da je automobil mogao biti deo razrađene šeme prevare u osiguranju. Automobil je iskopan tokom projekta uređenja kuće, 20. oktobra, kada su šerifovi zamenici počeli da istražuju.

U saopštenju, policija u Atertonu, Kalifornija, saopštila je da su napori za oporavak prvobitno bili fokusirani na ono za šta su psi za otkrivanje leševa sumnjali da su ljudski ostaci, iako nijedan nije pronađen nakon što je automobil odvučen.

Umesto toga, kupe je bio zakopan ispod zemlje na dubini između metar i metar i po i napunjen vrećama cementa, ali je policiji i osiguravajućim kompanijama prijavljen da je ukraden 1992. godine. Prema NBC Bay Area, vlasnik automobila i kuće, Džon Lu, imao je decenijama dugu istoriju hapšenja zbog prevara i osuđen je 1965. za ubistvo svoje devojke. Ta presuda je kasnije ukinuta, ali je Lu 1977. godine osuđen za pokušaj ubistva i za taj zločin je odslužio tri godine zatvora.

„Možda je reč o slučaju prevare, možda o nečasnoj radnji. Hej, to bi mogao biti samo ekscentrik koji je mislio da bi bilo zabavno zakopati automobil u zemlju“, rekao je za NBC okružni tužilac San Mateo Stiv Vagstafe.

Godine 1999. Lu je navodno platio 50.000 dolara da potopi jahtu od 1,2 miliona dolara u blizini mosta Golden Gate. Lu je 2000. godine osuđen za prevaru u osiguranju.

Lu je umro 2015. godine, godinu dana nakon što se u oktobru iselio iz kuće u kojoj je pronađen Mercedes.

AutoRepublika

(615)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Sta kazu, u kakvom je stanju. ..

Kiki

Pali k’o mina…. Na pola ključa

Tomo

Nisam u auto makljažama.
Koliko skupocjenih jahti plane,utvdimse da treba veća investicija za servis.
Tu se radi o nekoliko Mil.€.
Može prode voda pokraj osovine ,generator opterećenje planuo rotor,struja negdje žice se spojile.Gori staklo plastika jednako dali je 12-24-220-380 V
Ovisi koja je nagrada za ispuniti želje