1. Home
  2. Vesti
  3. Dodge Charger Daytona SRT će razvijati preko 800 „konja“
Dodge Charger Daytona SRT će razvijati preko 800 „konja“
2

Dodge Charger Daytona SRT će razvijati preko 800 „konja“

153
2
Podelite sa prijateljima:

Dodge se polako priprema za budućnost kada će proizvoditi samo automobile sa električnim motorima. Iako se njegovi sadašnji modeli Charger, Challenger i Durango prodaju u veoma zadovoljavajućim brojevima, američki proizvođač vozila je već nekoliko puta pričao kako mora da ih pošalje u penziju pošto više ne zadovoljavaju standarde o izduvnim gasovima.

To će se desiti nakon 2023. godine i Dodge će prodavati samo četvorotočkaše na struju nakon toga, s izuzetkom prepakovane Alfe Romeo Tonale pod imenom Hornet. Deo te budućnosti smo mogli da vidimo u konceptu nazvanom Charger Daytona SRT i on je debitovao pre nekoliko meseci, a firma nam sada sprema više detalja.

Kao lokacija prezentacije je izabrano mesto održavanja događaja nazvanog SEMA, a koji se odigrava svake godine u Las Vegasu i služi kompanijama i tjunerima da predstave modifikovane delove, koncepte, prototipove i još mnogo toga u vezi stila, snage i tehnologije.

Charger Daytona SRT je ovaj put ofarban u crvenu boju koju Dodge naziva „stryker red“, sa crnim krovom i 18-inčnim felnama. Ono što nam privlači posebnu pažnju jeste to što znamo kakvi će motori pokretati ovaj kupe u samom startu.

Ponuda će se deliti na dva modela, a detalje znamo za one „obične“ 400-voltne modele. Kupci će moći da biraju između konfiguracija sa 455, 495, 535, 590, 630 i 670 konjskih snaga. Kasnije ćemo videti i 800-voltne verzije od čega će se ona najmoćnija moći pohvaliti sa preko 800 „grla“ i nosiće ime Banshee.

Prvi čovek kompanije Tim Kuniskis kaže da je ispred Dodgea težak posao da ubedi publiku kako su vozila na struju bolja od onih sa SUS motorima. Odluka da se penzionišu tradicionalni američki modeli kao što su Charger i Challenger je donela dosta kritika, ali je ubeđen da će javnost promeniti mišljenje onog momenta kada dobije priliku da testira električni Charger.

Kuniskis takođe dodaje da je Dodge najviše kritika dobio na račun zvučnika koji emitiju simulaciju zvuka benzinaca sa osam cilindara i da je ovo kategorija gde još uvek nisu donete konačne odluke.

Bilo kako bilo, sigurno nas očekuje zanimljivih dvanaest meseci pre nego što električni Charger Daytona SRT krene da pristiže u izložbeno-prodajne salone.

AutoRepublika

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Strujaći“ ???
Uh, „brate“ …

Matija

Ja bih ga nazvao „Dodge Charger V8 Hemi“ – pa nek crknu dusmani! 🙂