1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikanci privilegovani od strane Honde s novim HR-V-om
Amerikanci privilegovani od strane Honde s novim HR-V-om
0

Amerikanci privilegovani od strane Honde s novim HR-V-om

602
0
Podelite sa prijateljima:

Kompaktni SUV Honda HR-V odlazeće druge generacije je bio globalni model, pa su tako Japanci nudili ovo vozilo u identičnom obličju Amerikancima, Evropljanima, Kinezima i zemljacima, doduše pod drugim imenom (Vezel). Identičan krosover je bio u katalozima kompanije i u drugim svetskim regijama, ali se nije nudio baš svuda. Jedno veliko tržište na kom ga uopšte nije bilo, jeste ono rusko.

Ali, s promocijom HR-V-a trećeg naraštaja, strategija Honde je izmenjena, pa će novitet biti sklapan u dve alternative.

Prvi varijatet je predstavljen još prošle godine, pa smo tako videli Hondu HR-V za Evropu i Hondu Vezel za Japan, i ova vozila se već nalaze u prodaji. SUV je zadržao pređašnji format, iako je radikalno izmenjen dizjan. A sada izveštavamo da se druga verzija priprema za debi u Severnoj Americi.

Tamo će nova Honda HR-V biti predstavljena kao raličit krosover i crteži budućeg vozila su postali javni tokom prethodne nedelje.

Američka verzija krosovera će biti veća od globalne (nalik onome što smo čitali za Kiju Sportage), pa se prekookeanski SUV odlikuje ne samo različitim dizajnom, već i originalnom karoserijom s drugačijim vratima i dodatnim prozorima u zadnjim krovnim stubovima. Čak će i skrivene ručice za otvaranje vrata kakve smo videli na ranije predstavljenom HR-V-u biti zamenjene poznatim rešenjem koje nije skriveno od pogleda.

Razlog koji opravdava privilegovan tretman Amerikanaca u odnosu na ostatak sveta se krije u tome da se Honda HR-V prodaje izvanredno na toj teritoriji. Tako su tamošnji rezidenti pazarili 137 hiljada primeraka ovog SUV-a tokom prošle godine, dok tražnja u celoj Evropi nikada nije premašila tiraž od 33 hiljade primeraka na godišnjem nivou.

Za kraj još da navedemo da je premijera krosovera za američko tržište najavljena za prvo polugodište upravo započete godine.

AutoRepublika

(602)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments