1. Home
  2. Liste
  3. Izveštaj sa španskog tržišta za deseti mesec
Izveštaj sa španskog tržišta za deseti mesec
3

Izveštaj sa španskog tržišta za deseti mesec

470
3
Podelite sa prijateljima:

Špansko tržište automobila beleži rast tri uzastopna meseca. U oktobru ove godine, prodaja automobila u Španiji iznosila je ukupno 65.966 jedinica. Obim registracija koji, ako ga uporedimo sa onim ostvarenim u istom periodu prošle godine, predstavlja značajan porast od 11,7% .

Ako pogledamo podatke za septembar, videćemo da je rast blago ublažen. U svakom slučaju, to je i dalje pozitivan rezultat s obzirom na ova luda vremena. U periodu od januara do oktobra registrovano je 666.247 novih automobila, što je 5,8 odsto manje nego 2021.

Koji su bili najistaknutiji modeli? Rangiranje 10 najprodavanijih automobila u Španiji tokom oktobra predstavlja veoma zanimljive vesti u poređenju sa prethodnim izdanjima ove mesečne liste isporuke. Neke novine koje čak utiču na prvo mesto. Pobeda je pripala Daciji Sandero. „Jeftini“ automobil na španskom tržištu ponovo zauzima lidersku poziciju.

Drugo mesto zauzeo je Hyundai Tucson, model koji je, podsetimo, bio najprodavaniji u septembru. Na poslednjoj stepenici podijuma nema promena. Na trećem mestu je KIA Sportage. Još jedan veoma popularan ekonomični automobil, Citroen C3, nastavlja da se penje na rang listi i njegov učinak tokom oktobra omogućio mu je da ostane na četvrtom mestu na rang listi.

Redosled Modeli Broj prodatih primeraka
1 Dacia Sandero 1.696
2 Hyundai Tucson 1.630
3 KIA Sportage 1.398
4 Citroën C3 1.328
5 Toyota C-HR 1.322
6 Opel Corsa 1.236
7 FIAT 500 1.226
8 Toyota Corolla 1.204
9 Citroën C3 Aircross 1.171
10 Hyundai Kona 1.136

Takođe vredan pažnje je rezultat Toyote C-HR (5.). To je još jedan model koji je poboljšao pozicije u odnosu na septembar. A pošto je reč o brendu Toyota, važno je pomenuti povratak u Top 10 Toyote Corolle. Uzgred, mora se imati na umu da su oba modela dostupna u Španiji samo kao hibridi (HEV).

FIAT 500 je gradski automobil koji španski vozači najviše traže. Na desetoj poziciji, zatvarajući listu, nalazi se Hyundai Kona.

Ne znamo jeste li primetili, ali na listi nema Seata, niti jedne druge marke članice VW grupe.

AutoRepublika

(470)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da, odličan rezultat za Tucson i Sportage.
Naravno, i za Sanader-a.
A i ostale „izlistane“.

Seat očito tone

igi

Korejci ubijaju, iako davno ne spadaju u jeftinije.

BB

Da, mogli bi da ih nazovemo „prihvatljivo skupim“ 😜