1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. KTM dobija pravo distribucije motocikala CFMotoa na važnim tržištima
KTM dobija pravo distribucije motocikala CFMotoa na važnim tržištima

KTM dobija pravo distribucije motocikala CFMotoa na važnim tržištima

168
1
Podelite sa prijateljima:

KTM i CFMoto predstavljaju dva različita zrna u mahuni graška koja se zove OEM. Austrijska firma i kineski su uspostavili partnersku saradnju tokom 2013. godine, i shodno tada postignutom sporazumu, azijski proizvođač je sklapao modele KTM-a male zapremine, a oni su bili namenjeni kineskom tržištu. Zauzvrat, KTM je prihvatio da s kineskim društvom podeli sopstvena tehnološka i znanja iz oblasti inženjerstva.

Ovako sklopljen dogovor je do sada pomogao stručnjacima firme CFMoto da izvrše prenamene rednog dvocilindarskog motora LC8 iz modela KTM 790 Adventure u verziju podesnu za ugradnju u kineski motocikl iz segmenta avanturističkih dvotočkaša 800MT, kao i V2 motor iz modela 1290 Super Duke za montažu u gran turer model s oznakama marke CFMotor, zvani 1250 TR-G.

Distributer motocikala marke CFMoto na evropskom tlu, kompanija Quadzill LTD. je bila primarno fokusirana na tržišta Velike Britanije, a nudila je i kineska vozila iz segmenta ATV. Međutim, kako je rastao uticaj kompanije CFMoto, tako su pravo iz ove firme izgubili pravo distribucije dvotočkaša, zadržavajući mogućnost plasmana vozila iz klasa ATV i UTV. Kako bilo, plasman kineskih motocikala ove marke je dodeljen preduzeću KTM Europe.

“Imajući u vidu ubrzani rast tražnje u sektorima vozila ATV i UTV, Quadzilla Ltd je odlučila da je pravo vreme da ustupi pravo distribucije na ostrvskom tržištu, motocikala s oznakama CFMOTO, a sve kako bi mogla da se usredsredi na plasman vozila istog proizvođača, ali iz klasa ATV, UTV i SSV,” objasnio je rukovodilac odeljenja za održavanje kvaliteta usluga kod pomenutog distributere, Pol Miler.

Sadašnji vlasnici motocikala marke CFMoto ne bi trebalo da budu zabrinuti jer će stari distributer nastaviti da opslužuje kupce tokom tranzicionog perioda, kako one s vozilima u garantnom roku, tako i ove druge, dok će uzde distribucije od januara naredne godine preuzeti KTM. Ovo će unaprediti odnose između KTM-a i KTM-CFMotoa, a doneće mogućnost uključenja i manjih dilera u ovu priču.

Stručnjaci cene da je pravi momenat za najavljenu tranziciju distributerskih prava, jer u narednoj godini se očekuje početak prodaje sportskog motocikla kineske marke, s oznakom 450SR.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ubrzani rast ATV i UTV… 👍