1. Home
  2. Vesti
  3. Honda HR-V: detalji o modelu za evropsko tržište
Honda HR-V: detalji o modelu za evropsko tržište
2

Honda HR-V: detalji o modelu za evropsko tržište

214
2
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka saopštila je nove informacije u vezi sa nadolazećim SUV modelom namenjenim evropskim kupcima. 

Honda HR-V će na Starom kontinentu biti dostupna samo kao hibrid. HR-V e:HEV, kako glasi pun naziv, koristi kombinaciju 1,5-litarskog benzinskog agregata i dva elektromotora. Mada na papiru ovo deluje mnogo jer se radi o tri motora, suština je drugačija jer ceo sistem dostavlja 131 ks i 253 Nm.

Suštinski, ovde se radi o nešto snažnijem izdanju hibridnog sistema koji smo već videli kod Jazza. Ovakav HR-V dolazi sa tri glavna režima vožnje: Sport, Normal i Econ. Honda je postavila i poseban prekidač sa natpisom „B“ koji uvećava rekuperiranje energije prilikom podizanja stopala sa papučice gasa.

Japanski proizvođač ističe da je hibridni SUV u stanju da startuje u EV režimu vožnje, a da se SUS agregat priključi u pomoć kada je to potrebno, kao što je to slučaj na auto-putu. Honda navodi i da je nova platforma omogućila prostraniju kabinu, pa tako putnici na zadnjim sedištima sada imaju 35 mm više prostora za kolena. Japanci su primenili svoje prepoznatljivo rešenje tzv. Magic Seats, odnosno sedišta koja se lako preklapaju i stvaraju ravnu površinu, ali i kasnije se isto tako lako ispravljaju.

Informativno-zabavnim sistemom se upravlja putem ekrana osetljivog na dodir dijagonale 9 inča. Honda se posebno posvetila brzini odziva displeja i celog sistema, te je nova postavka značajno brža u odnosu na nekadašnje izdanje. Apple CarPlay i Android Auto dolaze kao svojevrsna dopuna same multimedijalne jedinice.

Proizvođač sa Dalekog istoka vodio je računa i o kamerama. One sada imaju bolje sočivo, i uparene su sa bržim kompjuterskim kontrolnim elementima. Honda HR-V dolaziće sa nekolicinom vrlo naprednih sistema pasivne bezbednosti. Tako će japanska marka ponuditi adaptivni tempomat koji može funkcionisati i na malim brzinama, te se koristiti u gradskim gužvama.

Početak prodaje Honde HR-V u Evropi je zakazan za kraj tekuće godine. Cene noviteta za Stari kontinent još uvek nisu poznate.

AutoRepublika 

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Očekivao sam ipak malo veću snagu jer je i sadašnji HRVoje startovao sa 130 „konja“.
Nadao sam se da cu ih kod novog biti oko 150.

Milan

Vidi se da im je uzor pri kreiranju enterijera bila Mazda