1. Home
  2. Vesti
  3. Lexus UX 300e za sledeću godinu dobija veću autonomiju
Lexus UX 300e za sledeću godinu dobija veću autonomiju
0

Lexus UX 300e za sledeću godinu dobija veću autonomiju

129
0
Podelite sa prijateljima:

Lexus UX je prošlog proleća debitovao sa zanimljivim novinama, povećavajući opremu i mogućnosti prilagođavanja sa sportskijim završnim nivoima. Ali, Lexus je sačuvao sjajnu novinu za 2023. godinu i koju je upravo predstavio u električnoj verziji – dodatnu autonomiju koja ga približava opsegu od 500 kilometara.

Što se opreme tiče, pored završnog nivoa F Design, koja mu daje elegantniju „ličnost“, može se upotpuniti i posebnim detaljima završnog nivoa F Sport koji dodaju dodatnu sportsku karakteristiku.

Revidirani Lexus UX 300e 2023 imaće značajnu dodatnu autonomiju koja ga približava barijeri od 500 kilometara što će mu omogućiti da bude konkurentniji novim električnim terencima nemačkih brendova.

Za eksterijer, nudi se nova metalik boja, „Sonic Silver“ sa sjajnom završnom obradom koja naglašava linije, dok unutra takođe debituje nova kožna presvlaka sa sofisticiranijim bojama. Oprema je takođe obogaćena sa dva nova ekrana za multimedijalni sistem visoke rezolucije, sada 8 inča kao standard i 12,3 inča kao opcija, zamenjujući prethodne 7 i 10 inča. Pored toga, pomereni su za 143 milimetra prema vozaču, poboljšavajući ergonomiju.

Novine takođe dolaze sa novom kamerom od 360º sa naprednom funkcijom nevidljive haube, koja pokazuje šta se nalazi ispod haube, debituje tehnologijom digitalnog ključa i poboljšava rad asistenta za zadržavanje trake sa centriranijom pozicijom, sa kojom je sistem za iznenadno zaustavljanje u slučaju opasnosti u sinergiji. Japanska firma takođe ima fino podešenu kontrolu glasa sa komandama prirodnog jezika.

Na polju mehanike, Lexus UX 300e 2023 održava električni motor netaknutim, koji proizvodi maksimalnu snagu od 150 kW, ali je velikodušno povećao kapacitet baterije, sa sadašnjih 54,3 kWh na 72,8 kWh.

Povećanje kapaciteta od 40 % znači da će autonomija porasti sa samo 315 kilometara na 450 kilometara, s tim da će se za 10 kilometara smanjiti ako se izaberu 18-inčne aluminijumske felne, naravno, prema ciklusu WLTP.

Lansiranje je zakazano za maj 2023. godine na evropskom tržištu, tako da će cene biti saopštene kako se približava vreme početka prodaje.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments