1. Home
  2. Vesti
  3. Da li Renault predstavlja kupeoliki Austral u Koreji?
Da li Renault predstavlja kupeoliki Austral u Koreji?
0

Da li Renault predstavlja kupeoliki Austral u Koreji?

155
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon Velike nagrade Japana, šef Renaulta Luka de Meo svratio je u Južnu Koreju kako bi predstavio budućnost novog entiteta Renault Korea Motors, koji je 34% vlasništvo Geelyja Tom prilikom je predstavio novi veliki kupe SUV koji će biti lansiran 2024. godine, baš kao i budući Austral Coupe.

Prošlog marta, Renault je najavio da će Renault Samsung Motors postati Renault Korea Motors. Ova promena nije samo u imenu, pošto je francuski proizvođač prodao 34 odsto kompanije kineskom proizvođaču Geely.

Ako bi Samsungovi modeli bili preimenovani u Renault (Arkana, Talisman i Koleos), budući modeli RKM-a će se razvijati na platformi CMA koju su razvili Geely-Volvo sa hibridnim sistemima (HEV) iz Kine.

Novi početak koji želi grupa Renault materijalizovan je predstavljanjem prve slike novog SUV-a u obliku kupea planiranog za 2024. godinu. Već na prvi pogled njegove dinamične linije „a la Peugeot” mogu sugerisati da je to treći model porodice Austral, odnosno kupe SUV od oko 4,70 m.

Ovo je utoliko verovatnije što će se ova verzija estetski razlikovati od Australa i Espacea (Austral Long), čiji je dizajn fiksiran pre dolaska Žila Vidala na čelo stilskog centra 2020. godine. S druge strane, prebeg iz Peugeota stavio je šapu na ovaj kupe SUV koji, prema internim izvorima, predstavlja primamljivu dinamičnu estetiku.

Kupe SUV će inaugurisati punjivi hibridni sistem od 280 konjskih snaga zasnovan na hibridnom sistemu 1.2 E-Tech od 200 „konja“ i elektromotorom na zadnjoj osovini. Ovaj model će biti predstavljen tokom 2023. godine u Evropi, a proizvodiće se u Španiji od maja 2024. pre nego što bude plasiran na tržište tokom leta.

Ali to nema ništa zajedničko sa onim koji je predstavio Luka de Meo u Južnoj Koreji. Podudarnost datuma je slučajnost jer je korejska verzija dizajnirana, razvijena i proizvedena za to tržište.

AutoRepublika

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments