1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kolesa pretpostavila kako će izgledati novi Toyotin Camry
Kolesa pretpostavila kako će izgledati novi Toyotin Camry
1

Kolesa pretpostavila kako će izgledati novi Toyotin Camry

204
1
Podelite sa prijateljima:

Polako se približavamo neizbežnom trenutku smene generacija popularne japanske limuzine po imenu Toyota Camry, što je kompjuterske umetnike redakcije ruskog lista iz naslova, navelo na potrebu izrade animacije koja bi trebalo da nagovesti izgled budućeg sedana.

Model Camry je u prodajnoj postavi japanskog proizvođača automobila već poduže, pošto je prva generacija predstavljna još 1982. godine. Danas je na sceni osma iteracija sedana s fabričkim indeksom XV70, i to pokoljenje je svetlost dana ugledalo početkom 2017. godine na Salonu automobila u Detroitu. Tokom leta 2020. je bilo predmet postupka zatezanja bora.

Dakle, aktuelni Camry je na tržištu već duže od pet godina, pa deluje da počinje da biva vremešan prema važećim standardima današnjice u automobilskoj industriji, Ipak, valja podsetiti da su prethodni Camriji opstajali na proizvodnim trakama podugačkih 7-8 godina, s tim da je pulen prethodnog naraštaja potrajao svega 6 leta gospodnjih (XV50). Dodatno, oni kodne oznake XV30 i XV40 su bili u katalogu svega pet godina. Sve u svemu, razumno je pretpostaviti da smena generacija „samo što nije“.

I dok i dalje nema pouzdanih informacija u pogledu stila budućeg noviteta, render majstori Kolesa su se fokusirali u svojoj anticipaciji na ono što nude ostali modeli najvećeg proizvođača automobila na svetu, i to oni taze lansirani. Tu se ističe potpuno nova Toyota Crown, ona koja je svetskom auditorijumu predstavljena tokom leta što upravo ode od nas.

Model je dobio originalni stil čiji elementi mogu biti identifikovani i u ostalim adutima Toyotine postavke. Sedan predstavljen na renderu poseduje uobičajene proporcije, dok je njuška nova i promoviše veliku masku hladnjaka i uske vodoravne farove, vizuelno sjedinjene s LED trakom dnevnih svetala. Bočne stranice su prostije i više zaobljene, dok su novi i bočni retrovizori. Najviše osoben element zadnjeg dela jeste vodoravna LED traka koja preseca poklopac prtljažnika.

Novi sedan možda i opstane na arhitekturi GA-K koja je razvijena pod programom platforme TNGA (Toyota New Global Architecture), a takođe se koristi i kod novog krosovera RAV4, modela Highlandera i Lexus ES. Postoji mogućnost da će novi Camry biti lišen mogućnosti ugradnje benzinskog V6 motora radne zapremine 3,5 litara, umesto kog bi bio instaliran četvorocilindarski turbobenzinski agregat zapremine 2,4 litra. On razvija oko 269 konjskih snaga i 420 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Premijera novajlije svakako neće biti upriličena ove godine, već verujemo da je 2023. rezervisana za ovu svečanost.

AutoRepublika

(204)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, da sačekamo tu 2023. godinu 😀
Ova sama animacija mi se veoma dopada.