1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. „Dorađeni“ BMW M3 CSL E46 izgleda bolje od modernih bavarskih modela
„Dorađeni“ BMW M3 CSL E46 izgleda bolje od modernih bavarskih modela
17

„Dorađeni“ BMW M3 CSL E46 izgleda bolje od modernih bavarskih modela

5.99K
17
Podelite sa prijateljima:

Već neke dve decenije, BMW čini posebne napore da se od konkurenata izdvoji dizajnom. Međutim, sve to je dovelo do velikih razmimoilaženja u mišljenjima, poput onih iz ere Krisa Bengla, kao i ove aktuelne, u kojoj dominiraju „hipertrofirani bubrezi“.

Dotično rešenje se čini prikladnijim za recimo BMW Concept 4 nego seriju 7, prvenstveno zahvaljujući više sportskoj silueti studije i ukomponovanosti „nozdrva“ s ostalim linijama vozila. Bavarci novopečeni dizajn opravdavaju time što podsećaju na klasične modele, koji su posedovali donekle slične prednje maske. Međutim, šta bi bilo da je BMW inspiraciju potražio na drugom mestu?

Poslednji modeli pre Benglove ere, oni lansirani krajem devesetih, i dalje su predmet pohvala pa i obožavanja, i to s razlogom, rekli bismo.

E46, baš kao i E39 i E38, modeli su koji su svaki za sebe ostvarili poseban kult i stekli armiju poklonika. Setimo se M3 CSL, koji uživa u statusu ikone. Ovaj model je dobio virtuelnu doradu, odnosno preciznije rečeno, modernizovan je, dobivši neke moderne elemente, koje danas možemo da vidimo u BMW-ovim salonima.

Primera radi, automobil je dobio prednju suknjicu od odlazećeg M4, koja izgleda kao dominantni element. Međutim, ne dolaze sve komponente od M4. Prednji farovi ovog M3 CSL-a, čini se da su pozajmljeni od F90 M5, a čini se da ima tu i momenata „skinutih“ s M2. Ipak, to vam ostavljamo da otkrijete sami iz posta sa društvenih mreža.

Inače, J.B. Cars, koji stoji iza ove „pikselizacije“, takođe je doradio i „zadnjicu“ CSL-a, koja prilično gravitira ka M2.

AutoRepublika

(5985)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

1,2,3…fire!

Ercegovac

А сад нешто сасвим неочекивано на овом сајту. БМВ нај нај нај нај нај… Који сте Ви паћеници . Као секта нека. И да се разумијемо не мрзим никог али колико Ви форсирате овај бренд, граничите са јутарњим на Пинк ТВ вечерњим на Хепи ТВ. Да вам није Г. Томасовића и Г. Рајковића могли би промијенити назив у БМВ република. Шта Вам се десило? Ја имам став да најбољи аутомобил на свијету није још направљен а Ваш став је од Б до В. Нема даље, врх! Ретроградност води ка… осредњост води ка… Само ви форсирајте али пребројте и број активних… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Mogu li da platim zakup za internet adresu? – Naravno,izvolite račun. -Recite mi molim vas, ne vidim bez naočara, koliki je iznos na fakturi? – Odmah. Šest aktivnih komentatora i dva povremena. – Ok, hvala, ujutru vam šaljemo Ercegovca i ekipu odustalih 🙂
Brate bre, pa nemamo mi ugovor nikakav, niti bilo šta tražimo od čitalaca pa da imamo nekakvu obavezu.
Ko voli dobrodošao, koga nerviramo, pa batali čoveče, nećemo da se zameramo. J.beš automobile.

DOn

poslusaj covjeka i promijeni pristup!
kad su i hercegovci shvatili onda nema dalje.

Zvezdan Božinović

Ahahahahah, ahahahah, ahahaha. Vi ste bre čudo jedno ludo :). Čas smo Mercedes Republika, čas BMW REpbublika. Don, brate, pa ti si nam lepio značku VW fanova, jel bilo tako?

Don

Sta sam ja to rekao? Jesam li nazvao bmw ili mercedes republika? Brkas lončiće. Čak ti je i hercegovac rekao da pretjerujes sa bmwom što zbog upliva love s te strane sto zbog neke lične sklonosti ka toj marki, ali ljudima je odbojno to postalo.

Zvezdan Božinović

Pa ti si nam spočitavao kako favorizujemo VW i kako nećemo da pišemo o dizelgejtu i slično. Bilo je primedbi takvih i da smo naklonjeni Mercedesu, a evo i BMW-u. Ovi iz Kije pričaju da nabacujemo posao Toyoti i obrnuto i tako u krug.
Kao kada su Lalu pitali kako provodi slobodno vreme, a on kaže: „Žena misli da sam kod ljubavnice, ljubavnica misli da sam sa ženom, a ja spavam…boli me k…“ 🙂

Don

Jadan pokušaj izvlačenja, to nema veze sa vašim favoriziranjem bmw-a,čime ste svima dosadili,jer bi posao autonovinara bio maksimalno objektivno izvještavanje.
Usput, ima li vijest od JDPowera o najnepouzdanijim autima? Na začelju Audi,Fiat i zadnji, pazi sad, BMW.

moron

Mislim da je nama „Europejcima“ bitnija u smislu značaja podataka (i za kupce novih, ali i za kupce polovnjaka), lista koju je preneo „Dr. Marušić“ (TÜV REPORT: Pouzdanost 4-5 godišnjih automobila, važna za kupnju rabljenih):
https://autoportal.hr/clanak/t_v_report_pouzdanost_4_5_godisnjih_automobila

Dikh tu kava

Raduje dobar plasman SV4 i Volka ..: „15. Suzuki SV4 … 6,3 16. Volco XC60 … 6,4“ Čovek stvarno mora da ima sve vreme ovog sveta da napravi „kredibilnu“ komparaciju svih „organizacija i organa“ koji se pouzdanošću bave, a ni tada ništa saznati neće. Zabrinjavajuće često sam nalazio sasvim suprotstavljene rezultate za jedan te isti automobil, ovisno da l ga izbacuje TUV, ADAC, DECRA, JD Power, Consumer Report, ili neko 17-ti. Kupiš auto koji ti se sviđa, po mogućstvu nov, ako ne, onda noviji polovan, sa manje km, i teraj.. Pa bio to i BMW, Mercedes, FIAT, Opel ili Pežo..… Pročitaj više »

moron

Ova lista ipak ima svoju težinu, jer se bazira na rezultatima tehničkog pregleda, tj. na koliko toliko objektivnim pokazateljima ( a ne na anketiranju vlasnika o njihovom zadovoljstvu ).
A, oktavia „objektivno“ na dnu liste …
Ima na toj listi dosta odstupanja od nekih uobičajenih urbanih legendi.

DOn

Pih, kako se prolazi tehnicki ovdje…nije nikakav problem.

Dikh tu kava

Bilo bi zanimljivo razumeti te „objektivne pokazatelje“. Mitsubishi ASX objektivno nema AEB, pa mu se on objektivno i ne može pokvariti, za razliku od „Volco“-A XC60 koji objektivno ima AEB, koji sasvim objektivno ulazi u statistiku tehničkih pregleda, a na osnovu čega sasvim objektivno može biti (i jeste) „nižeplasiran“ od gorepomenutog ASX-a.. I tako dalje.. Godinama prateći ovakve analize, a imajući u vidu da niko nije imun na razna „čašćavanja“, sve više sam sklon da „crnobelizujem“: ili bez rezerve verujem, ili bez rezerve ne verujem ovim statistikama. U ovom trenutku, moj glas ide za „ne verujem“. Za sada. Što ne… Pročitaj više »

DOn

taj XC60 kod mog kolege bio 6 mjeseci na servisu, izmijenili pola auta.Auto je novo bilo, sad je mislim sve ok.

орангутан

Колико су неодређене па неухватљиве категорије „свиђања“ и последичног „фаворизовања“ нечега, још је више суд и о њима и о њиховим субјектима арбитраран и „субјективан“. Причало се овде о томе, „свиђање“ би вероватно требало користити као неку врсту компромисног најмањег заједничког садржаоца супротстављених ((жеља + тежњи )/ могућности)* 1/ предрасуде. Возим, па бих у једном тренутку око Тополе или Дивчибара да имам мало родстера, а онда мало Лендкрузера, а на аутобану Алфу или БМВ шестака, па онда Лексуса за спокој … , а на крају ипак купиш нешто конкретно . Односно, пуна објективност је немогућа (што не значи да не… Pročitaj više »

DOn

ma nije to , poanta price sto je hercegovac istakao, da na sajtu samo superlativi o bmw proizvodima kao da je rijec o nekom bozanstvu, i da u po skandala u zapaljivanju (sad je jos povecan broj opoziva, na koliko ono 2 miliona vozila?) a o tome clanka nema neg ide opet hvalospjev o nekom motoru, o nekom starom modelu itd. I jos kao slag na tortu, dodje i izvjestaj od JD power i bmw zadnji na listi pouzdanosti (sigurno mu nisu pregorile sijalice kao kod fiata). i kad jos to povezes sa cinjenicom da je , prema njegovim rijecima,… Pročitaj više »

Goran

Dzaba sve to kad ne moze da prodje tehnicki…samo fabricko stanje…meni skidaju obrvice i lajsnu sa gepeka da ga slikaju u fabrickom stanju…