1. Home
  2. Vesti
  3. Od Citroena Berlinga je sada moguće napraviti Spačeka
Od Citroena Berlinga je sada moguće napraviti Spačeka
7

Od Citroena Berlinga je sada moguće napraviti Spačeka

842
7
Podelite sa prijateljima:

Teško da postoji neki automobil namenjen širim narodnim masama koji je više cenjen kao poželjni klasik nego Citroen 2CV, ili Spaček kako je već u našem narodu poznatiji pod ovim nadimkom. Proizvodio se čak 42 godine bez nekih većih izmena i u tom periodu pronašao preko 3,8 miliona kupaca, a posebno je impresivno kako je nastavio da „živi“ i penzioniše naslednike koji su planirani kao zamena.


Francuski proizvođač vozila je izbacio model Spaček iz svoje ponude nakon 1990. godine, ali jedna italijanska firma će vam prodati opremu kojom je moguće izvesti da kombi Berlingo izgleda baš kao ovaj legendarni model. Ime ove firme je Caselani i bazirala je paket na izdanju Spačeka nazvanog Fourgonnette, koji je zapravio bio njegova komercijalna konfiguracija za prevoz lagane robe.

Zanimljiv je podatak da svaki „majstor Mujo“ može da ugradi ove dodatke u svojoj garaži pošto ne zahtevaju nikakvo skidanje metala već se samo dodaju na postojeću školjku. Nije nam poznato koliko ovaj paket košta, a Caselani kaže da vam može prodati delove da ih sami ugradite, ili vam može isporučiti kompletan Berlingo sa dodacima.

Ovaj kombi se prodaje pod još nekoliko imena kao što su Peugeot Partner, Opel/Vauxhall Combo, Fiat Doblo i Toyota ProAce pošto je razvijen u zajedničkom poslu današnjeg Stellantisa i japanskog giganta. Nije nam poznato da li vlasnik mora da poseduje baš Berlingo ili bilo koji od spomenutih kombija može da bude donor.

Iako su tehnički identični, ipak imaju određene dizajnerske promene, a kako je Caselani naveo samo Berlingo, shvatićemo to da baš on mora da bude baza. Francuski kombi se inače nudi sa 1,2-litarskim turbobenzincem, zatim 1,5 i 1,6-litarskim turbodizelima i električnom konfiguracijom sa slovom „e“ u imenu.


Ne verujemo da će mnogo kupaca izabrati ovu opciju, ali oni koji to urade će sigurno biti primećeni na svakom koraku. Od Citroena i ne bismo očekivali ništa drugo…

AutoRepublika

(842)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dizajn je poznat vec oko dve godine. Prvo je planiran kit za samostalnu prepravku. Izgleda da je to bilo prekomplikovano pa su sada resili da prodaju gotova vozila. Cudi me da Citroen nije nikada ni rec rekao na ovu temu i ako je bilo bezbroj predloga iz publike. Ostaje otvoreno pitanje – cena? Vise od par hiljada evra sahranice ovu lepu ideju!

Iznogud Časni

Oš reć Pezo.

Balkanboj

Sjajna ideja, baš odlično izgleda.
Pre par godina je neko predstavio kit za preradu Jumper-ja da izgleda kao Type H. Još boljie izgleda od Spačeka.

https://www.motor1.com/news/141196/body-kit-citroen-jumper-type-h/

Izmenjeno 1 godina pre od strane Balkanboj
Yankee
BB

Od kojeg Berlinga? Električnog?

Iznogud Časni

Neredi u Banja Luci, kako izvještava naš dopisnik I.Č. izvjesni satrcic B.B. (78), identitet poznat redakciji, pohlupao je prodajni salon Citroena u želji da dodje do ovog kita. Navodno je vikao hoću tu kitu za Berlinga, da se i ja kurčim po gradu.😁

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
BB

Kitu? Misliš dildu?