1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Wrangler sada pruža klima uređaj kao deo standardne opreme
Jeep Wrangler sada pruža klima uređaj kao deo standardne opreme
1

Jeep Wrangler sada pruža klima uređaj kao deo standardne opreme

167
1
Podelite sa prijateljima:

Verovatno ste imali istu reakciju kao i ja kada ste videli ovaj naslov. Zar još postoji neki nov automobil u 21. veku koji nema klima uređaj kao deo serijskog paketa opreme? I to još u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je prosečna prodajna cenovog novog četvorotočkaša bila 42.380 dolara tokom prošle godine? Hajde da je reč o nekom jeftinijem automobilu kao što su Chevrolet Spark ili Mitsubishi Mirage, pa bismo možda i mogli da razumemo tako nešto, ali da Jeep Wranger nema „klimu“?

Popularni terenac koji košta 29.995 „zelembaća“u baznom izdanju i koji može da s cenom premaši i 80 hiljada najmanjih zelenih novčanica ukoliko kupac izabere svaku opciju, da je bez uređaja za klimatizaciju? Verujte mi, začuđen sam koliko ste verovatno i vi sami, ali to je tek početak one kategorije gde mi nije jasno šta je američki proizvođač vozila mislio. Pa krenimo redom…


Bazni Wrangler Sport je jedan od onih koji u 2022. godini još uvek nema klima uređaj kao deo standardne opreme. I ne samo to, već takođe stiže samo sa 5,0-inčnim monitorom i zastarelim sistemom za kontrolisanje medija u vozilu uConnect 3. Ni naredni paket opreme u ponudi, a to je onaj koji se zove Willys Sport, nema klima uređaj, ali se barem može pohvaliti 7,0-inčnim monitorom i nešto modernijim uConnectom 4. U oba slučaja klima uređaj je opcija za koju je potrebno doplatiti 1.395 američkih dolara.

Jeep nam je nedavno predstavio Wrangler za modelnu godinu 2023. i kao što se očekivalo, nije se mnogo izmenio. Početna cena po konfiguracijama je skočila za samo 300 dolara, a za navedenu sumu, kupac dobija nešto više opreme. Spomenuti 7,0-inčni monitor i uConnect 4 su sada standardna oprema čak i na baznom modelu, ali najveća vest je da deo serijskog paketa postaje i spomenuta „klima“.

Da, više nećete morati da je doplaćujete, ali Wrangler i dalje ima neku primitivnu opremu, kao recimo prozore koje morate ručno da podižete i spuštate. Oni su dostupni samo na baznom modelu, a Jeep kaže da se opredelio za takvu odluku najviše iz razloga što Wrangler želi da zadrže one klasične i tradicionalne detalje koji su ga proslavili kroz prošlost.

Sumnjamo da je razlog finansijske prirode pošto je u današnja vremena efikasnije nuditi što manje različitih opcija. U prevodu na neki jednostavniji jezik, Jeepu je jeftinije da ponudi prozore na dugme na svim konfiguracijama nego da zasebno pravi one ručne za Wrangler Sport.


Terenac se nije mnogo izmenio sa mehaničke strane. I dalje se nudi sa tri benzinska motora (zapremine 2,0, 3,6 i 6,4 litara) i jednim dizelom (3,0 litara) kao i s dva menjača (šestostepeni manuelni i osmostepeni automatski). Takođe je dostupan u verzijama sa dvoje i četvoro vrata, dok se njegova kamionetska konfiguracija zove Gladiator.

Iako ima jaku konkurenciju u vidu novog terenca koji je poznat kao Ford Bronco, Wrangler je i dalje jako popularan i tokom prošle godine, na njegovom domaćem tlu je isporučeno 204.609 primeraka. Sumnjamo da je i tako ijedan od njih (koji ga je pazario) naručio svoj automobil bez fabrički ugrađenog klima uređaja…

AutoRepublika

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nekad davno sam se baš „ložio“ da sebi uzmem Wrangler. Baš davno. Mislim da je to bilo vreme kada se pežo hvalio nekim Ginisovim rekordom u potrošnji goriva sa 308 mk1 na distanci oko 10.000 km. Beše valjda prosek potrošnje od tri i nešto.
Ali, klasika ( jedna u nizu ) i Wranlger ostade samo pusti sanak 🙂