1. Home
  2. Vesti
  3. Novi VW Polo Sedan debituje u Rusiji (FOTO)
Novi VW Polo Sedan debituje u Rusiji (FOTO)
1

Novi VW Polo Sedan debituje u Rusiji (FOTO)

939
1
Podelite sa prijateljima:

Rusi vole sedane. Da li je to recidiv iz prošlosti u vidu Lade Rive ili što su limuzine bile pojam luksuza, nismo sigurni, ali uglavnom, trozapreminska karoserijska konfiguracija je omiljena kod naše severne „braće“.

Neko u VW-u se dosetio da Rusima ponudi Polo u sedan verziji, s tim što dotični model zapravo nije „Polo“. Takav automobil se već proizvodi u Latinskoj Americi, gde nosi naziv „Virtus“. Dotično vozilo poseduje Polove komponente, slične motore i delove šasije. Međutim, u ruskom slučaju, zapravo imamo posla s jednom Škodom.

U Evropi, Škoda je odbacila Rapid u korist Scale, gde je ujedno izvršena karoserijska tranzicija, tako da se s „liftbeka“ prešlo na „hedžbek“. Međutim, u Rusiji je lansirana nova Škoda Rapid za 2021., koja je usvojila PQ25 platformu staru više od deset godina, uz neke elemente evropske Scale.

Mada je Rusija i evropska zemlja, ona nije deo Unije, tako da u njoj ne vlada ista regulativa. Primera radi, u najvećoj zemlji na svetu i dalje mogu da se kupe automobili s regularnim atmosferskim motorima, bez turbopunjača.

U svakom slučaju, s obzirom na to da je VW grupa potrošila mnogo novca na razvoj novog Rapida, odlučila je da profitabilnost poveća na taj način što će ponuditi Volkswagenovu verziju. To uključuje „anfas“ koji je sada tipično nemački, ali su ključni elementi karoserije i enterijer praktično preneseni.

Ruska Polo limuzina poseduje ekran info-zabavnog sistema u vidu tableta, što je rešenje koje nećete pronaći kod drugih VW modela. Što se tiče motora, ponuda je ista kao i u slučaju Rapida, što ne treba da čudi, jer oba modela dele proizvodni pogon u Kalugi.

1,6-litarski MPI je iz ere Golfa 5, dolazi s 90 ili 110 ks, uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. Tehnološki naprednija opcija je dostupna u formi 1,4-litarskog TSI turbo motora sa 125 konja, koji sarađuje s DSG transmisijom.

AutoRepublika

(939)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

U odnosu na staru Rapid škodovku ovo je svemirski brod iako se radi o mehanički istom automobilu.Sve što nije valjalo kod starog rapida( siromašna i jeftina unutrašnjost) ovdje je ispravljeno.Bilo bi lijepo da se pojavi i kod nas pod škodinim znakom mada carina na ruske automobile ubija idilu.
p.s.
Ne volim tablet ispred volana, nervira me .