1. Home
  2. Video
  3. Pogrešan način za istovar Mercedesa G klase iz kamiona (VIDEO)
Pogrešan način za istovar Mercedesa G klase iz kamiona (VIDEO)
2

Pogrešan način za istovar Mercedesa G klase iz kamiona (VIDEO)

9.86K
2
Podelite sa prijateljima:

Mercedes G-Klasa je možda robustan automobil, ali ovakva praksa rizikuje da pokvari vešanje poštovanog nemačkog terenca.

Mercedes G-Klasa je i dalje u katalogu švapske marke iako je prošlo više od četrdeset godina nakon dolaska na tržište. Doajen svih terena, Nemac je mnogo evoluirao tokom ove četiri decenije. Ali i danas ima iste osnovne elemente šasije i nikada se nije prodavao tako dobro kao danas!

Crveni model o kojem je danas reč je verzija AMG 63, sa 4,0-litarskim twin-turbo V8 motorom koji razvija 585 konjskih snaga. Ovde je transportovan na prikolici kamiona i mora da se istovari. Ali umesto da koriste klasičnu rampu, oni koji su odgovorni za vozilo odlučuju da ga sami spuste.

Doduše, G klasa ima prilično robusno vešanje koje garantuje njenu efikasnost na svim terenima. Ali očigledno postoji rizik da se sve pokvari ovakvim manevrom. Ovde, na sreću, terenac nije izgleda pretrpeo štetu.

Pogledajte kratki video klip na Instagramu, pa ćete videti i sami…

AutoRepublika

(9860)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Pravi terenac mora bez problema da prezivi ovakav skok! Za tako nesto potrebna je ne samo cvrstoca osovina vec odgovarajuci hod opruga i amortizera. Ako dodje do blokade opruga – blokada amortizera nije dozvoljena! – ostaju pneumatici kao opruzni element. Materijali guma i vazduh imaju veoma dobre opruzne karakteristike – progresivno dejstvo i sposobnost amortizacije, tj. prigusenja.

moron

Ne bih bio u koži kupca ovog primerka … Osim ako ga je sam kupac vozio u ovom „filmu“.