1. Home
  2. Vesti
  3. Audi priprema rivala Fordu Rangeru i Volkswagenu Amaroku
Audi priprema rivala Fordu Rangeru i Volkswagenu Amaroku
3

Audi priprema rivala Fordu Rangeru i Volkswagenu Amaroku

2.72K
3
Podelite sa prijateljima:

U proleće ove godine, šef Audija Markus Disman najavio je da nemački proizvođač razmatra opciju lansiranja pikapa. To bi bio apsolutni prvenac u segmentu za proizvođača iz Ingolštata.

Štaviše, koncept budućeg pikapa mogao bi biti predstavljen u ne tako dalekoj budućnosti.

Ako Nemci krenu ovim putem i pokrenu serijski pikap, biće dve opcije za razvoj. Prva od njih se odnosi na mogućnost proizvodnje modela sa SUS motorom. Pikap bi bio razvijen na istoj platformi koju koriste Ford Ranger i Volkswagen Amarok.

Druga opcija bi bila da Audi proizvede potpuno električni pikap. Prema nekim informacijama iz kompanije, ova opcija izgleda verodostojnije ako se setimo planova elektrifikacije brenda.

Predstavnici kompanije za sada nisu dali nikakve informacije o svom budućem modelu. Umesto toga, digitalni umetnik Teotl je zamislio kako bi to izgledalo, počevši od novog Audija Q6 opremljenog SUS motorom.

Za eksterijer je umetnik koristio karoserijske panele SUV-a posvećenog isključivo kineskom tržištu, koji je premijerno predstavljen prošlog meseca. Napravljen na platformi MQB kompanije iz Ingolštata (to jest cele VW grupe), nudi tri reda sedišta i dva motora na benzin.

U ovim uslovima, novi Q6 predstavlja, po umetnikovom mišljenju, najpogodniji model iz kojeg se može izvesti pikap verzija. Kao što se može videti na video snimku, prednosti Forda Rangera i Volkswagena Amaroka su ostale nepromenjene, što je naglašeno proporcijama automobila i kabine.

Spoljni estetski detalji koje je zamislio digitalni umetnik potiču iz Q6. To uključuje klasičnu rešetku sa jednim okvirom, proširene prednje/zadnje blatobrane i izdašne usisnike vazduha na prednjem braniku. Pozadi se ističu zadnja svetla u obliku lajsne sa novom LED grafikom, koja se proteže celom širinom vrata prtljažnika.

Pošto je novi Amarok pozicioniran kao premijum pikap (ali ne znači da to jeste), zbog toga se čini da će Audi ući u segment električnih pikapa. Ovde bi se buduće nemačko vozilo sa nultom emisijom moglo takmičiti sa Teslom Cybertruckom i Rivianom R1T.

AutoRepublika

(2722)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Ako starlete i političari ne voze pick-up modele ne znam ko im je onda ciljna grupa?

Matija

Pravo pitanje! Nasankace se kao i VW i Mercedes. Duga prica zasto je to tako.

S mile

Ista platforma, isti motori, dodaju jedan jaci da se izdignu iznad VW, malo bolja plastika i dizajn. Dobijes Audi, ko i svaki nadograđen VW….