1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M3 – trka primeraka iz četiri generacije (VIDEO)
BMW M3 – trka primeraka iz četiri generacije (VIDEO)
0

BMW M3 – trka primeraka iz četiri generacije (VIDEO)

721
0
Podelite sa prijateljima:

Kada govorimo o BMW-ovim „M“ modelima, M3 se nameće kao sinonim za zabavu u vožnji.

Kroz svih pet generacija, „M trojka“ je opravdala nadimak „ultimativna vozačka mašina“. Bez obzira o kojem modelu se radi, krase ga okretnost, sjajna upravljivost i naravno obilje snage. Ipak, koji od pet primeraka bi trebalo da je najbrži u trci ubrzanja na četvrt milje? Logika nalaže da bi to trebalo da bude najnoviji.

Met Votson (Mat Watson) iz CarWoWa je rešio upravo to da proveri. Međutim, „na crti“ se iz nekog razloga nije našao E36 M3, prvi koji je dobio šestocilindarski motor.

Automobili su se oprobali i prilikom letećeg starta, a kako se sve završilo vam nećemo otkriti.

Najstariji (i najsimpatičniji) je naravno E30 M3, koji je debitovao davne 1986. Ono s čime je CarWow raspolagao je nešto novija verzija iz limitirane serije, Roberto Ravaglia (u Velikoj Britaniji), pogonjena 2,3-litarskim četvorocilindrašem s 215 ks.

Kao što smo spomenuli, E36 je izostavljen, a sledeći je prava „poslastica“, E46 M3 CSL. Reč je o još jednom modelu iz limitirane edicije, koja broji 500 primeraka. Snažniji je i 110 kilograma lakši od standardnog M3 iz svoje generacije. Njegov 3,2-litarski redni „šestak“ isporučuje 365 konja. Zatim je tu E92 GTS, sa motorom najveće zapremine. Radi se o 4,4-litarskom, atmosfersom V8 sa 450 ks.

Ipak, na papiru je najsnažniji F80 M3 CS, sa 460 ks iz 3,0-litarskog twin-turbo rednog šestocilindraša.

Pogledajte video.

Izvor: CarWoW via YouTube

 

(721)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments