1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Land Rover Defender dolazi u tri veličine
Novi Land Rover Defender dolazi u tri veličine
2

Novi Land Rover Defender dolazi u tri veličine

1.47K
2
Podelite sa prijateljima:

Land Rover će novi Defender ponuditi u tri karoserijske varijante i četiri opcije personalizacije.

Među njima je i verzija s osam sedišta, dok će personalizacione opcije ciljati na proširenu grupu kupaca, od avanturistički nastrojenih ljubitelja terenske vožnje, do onih koji su u potrazi za gradskim prevozom povišenog klirensa. Hajde da vidimo o kojim varijantama se radi:

  • Defender 90 s troje vrata. Ovaj primerak dolazi s pet ili šest sedišta i značajno je veći u odnosu na prošlu generaciju – dužina 4.344 milimetra u odnosu na manje od 4.000 milimetara ranijeg modela
  • Defender 110 s petoro vrata. Kupci će moći da biraju model s pet, šest ili sedam sedišta. Dužina vozila se u ovom slučaju povećava na 4.800 milimetara
  • Defender 130. Najveća opcija može biti petosed ili osmosed, s dužinom od 5.140 milimetara. Prethodni Defender 130 je bio prodavan isključivo kao „double-cab“ kamionet

Oznake „90“, „110“ i „130“ se odnose na međuosovinska rastojanja izraženo u inčima.

Land Rover je proizveo više od 2 miliona jedinica prethodne generacije, koja je bila prava „off-road“ ikona, pre nego što se proizvodnja duga čak 67 godina, završila 2016.

Druga generacija Defendera će biti premijerno predstavljena 10. septembra na Salonu automobila u Frankfurtu. Varijante 90 i 110 će u prodaju krenuti sledeće godine, dok će se 130 na tržištu naći 12 meseci kasnije.

Novi model će se proizvoditi u novoj JLR-ovoj fabrici u Nitri, u Slovačkoj. Počiva na D7 platformi, koju trenutno koristi Discovery, koji se proizvodi na istoj lokaciji.

To znači da će novi Defender posedovati aluminijumsku samonoseću karoseriju. Da podsetimo, prethodni je posedovao aluminijumsku školjku koja je ležala na čeličnoj šasiji u formi merdevina, prvobitno lansiran 1948.

Šira ciljna grupa

Da bi ostvario profit, Land Rover treba da osvoji i srca nekih drugih kupaca, sem onih avanturistički nastrojenih.

Da bi to uspela, kompanija uvodi četiri linije peresonalizacije s različitim dostupnim komponentama i asesoarima:

  • Country – za vikende na selu
  • Adventure – s karakteristikama koje ga čine SUV „grand tourerom“
  • Urban – za gradsku i prigradsku eksploataciju. Očekuje se da će ova opcija biti popularna u 90 izdanju.
  • Explorer – ovo će naravno biti tvrdokorna terenska verzija

Defender će biti lansiran u konvencionalnim i blago hibridnim verzijama Ingenium porodice motora. „Plug-in“ hibrid će se pridružiti ekipi nakon lansiranja.

Šire tržište

Pored Evrope, novi Defender će biti u ponudi u SAD i Kini, dva regiona gde prethodna generacija oficijelno nije bila distribuirana.

Američko tržište je najplodnije za Jaguar Land Rover. Prodaja „preko velike bare“ je porasla 8,1 odsto na 139.800 vozila u fiskalnoj godini koja se završila 31. marta. Prodaja u Kini je pala za 34 odsto na 98.900 jedinica. Evropski plasman je pao za 4,5 odsto na 127.600 vozila, dok je prodaja u Velikoj Britaniji porasla za 8,4 odsto na 117.900 primeraka.

AutoRepublika

 

(1465)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
126P

Motori? Imaće ih? Koje?

moron

Dva miliona za 67 godina?
Nije lako napraviti zamenu dostojnu prethodniku.
Ali, Defender Plug-In? Mislim, zaista strašno.