1. Home
  2. Prezentacije
  3. U Japanu je najavljena restilizacija modela zvanog Honda Jazz
U Japanu je najavljena restilizacija modela zvanog Honda Jazz
5

U Japanu je najavljena restilizacija modela zvanog Honda Jazz

202
5
Podelite sa prijateljima:

Aktuelna Honda Jazz je na tržištu Evrope od kraja zime 2020. godine i mnogo je manje rasprostranjena na Starom kontinentu od svojih glavnih konkurenata, uz to je i dalje novina za mnoge. Međutim, na matičnom tržištu se nalazi u prodaji od jeseni 2019. godine. Japanska marka najavljuje restilizaciju modela za Japan, gde se prodaje pod imenom Fit, za jesen 2022. godine.

Glavna evolucija ovog „džeza“ biće ispod haube pošto Honda najavljuje povećanu snagu za hibridni motor e:HEV, jedini koji je u ponudi. Zasnovan na kombinaciji četvorocilindričnog 1,5-litarskog atmosferskog benzinca i dva elektromotora, trenutno razvija kombinovanu snagu od 109 konjskih snaga.

Snaga nove verzije još nije precizirana. Pored toga, asortiman aktivne bezbednosti Honda Sensing biće obogaćen poluautonomnom vožnjom u saobraćajnim gužvama.

Na estetskom nivou, prve slike koje je objavila Honda pokazuju redizajniran prednji branik za standardnu karoseriju, kao i prednju plastiku u boji metala i novu rešetku hladnjaka za povišenu varijantu Crosstar. Međutim, evropski modeli mogu biti malo drugačiji.

Još jedna velika novina će pratiti restilizaciju male Honde, barem u Japanu. U pitanju je dodavanje verzije RS u katalog. Iza ovih slova koje obično označavaju visoke performanse krije se, ako verujemo prvim objavljenim informacijama, samo sportski završni nivo.

Prednji branik sa velikim crnim usisnikom vazduha, specifičnom mrežastom rešetkom i ekskluzivnim presvlakama su na meniju. Međutim, namenski birač režima vožnje i konfigurabilno regenerativno kočenje pomoću lopatice na volanu trebalo bi da unesu tračak dinamike u vožnju. Evropska verzija restilizovane Honde Jazz trebalo bi da bude predstavljena tek 2023. godine.

Naš stalni čitalac, koji se u komentarima potpisuje kao „moron“, prošlog leta je testirao aktuelni Jazz Crosstar, pa vam toplo preporučujemo da pročitate njegove utiske.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Super je što i Jazz dobija polugice iza volana za brzo i fino podešavanje intenziteta regenerativnog kočenja. Mislim da mu ne treba jači motor, jer i sa postojećim ima solidna ubrzanja za tu klasu ( 9,4 i 9,5 „patosirani“ i 9,9 „terenski“). Jeste možda malo spor, ali, uobičajena boljka kod većine klasičnih hibrida (ne kod svih), a i svakako i ovako može na auto putu u Srbiji da za više od 40 km/h prekorači dozvoljenu maksimalnu brzinu ( pa da „ostaneš bez dozvole“ ). Ono što bih ja njemu unapredio, jeste instrument tabla. Ne zato što je mala ( uostalom,… Pročitaj više »

Matija

Honda Dzez bila je i ostala mali minivan, praktican gradski auto cija fleksibilna arhitektura enterijera pruza izvanredne mogucnosti za kombinovani transport. Kao sto kolega „Moron“ kaze, prednji pult izgleda opustoseno, trebalo bi da pruzi vise vizuelne atrakcije. Ovako deluje neubedljivo i jeftino. Za auto ovako malih dimenzija tzv. „one box design“ je sasvim OK ali bi morao da bude dosta moderniji. Mi smo vec 20 godina u 21. veku a Dzezov dizajn zasniva se na konceptima iz 20. veka. Varijanta Crosstar je pretrpana detaljima od crne plastike, sto auto ne cini ni malo robustnijim vec samo vizuelno preopterecenim. Mislim da… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija
J4ZZ3R

Prvo mi je bio mnogo ružan spolja (možda jedini lepši od karikaturalne treće generacije, a svakako ružniji od prelepe druge), zatim je i enterijer bio baš jednostavan i od znatno lošijih materijala nego u 208, ali kad sam ga provozao, sve mi je bilo potaman, bukvalno druga dimenzija. Nagovaram suprugu od tada da zamenimo 2008 za Jazz, ali avaj njoj je i dalje ružan. Letos sam hteo da kupim test primerak sa 6k iz 2021., ali su mi u Hondi dali 500 eur nižu cenu u odnosu na novi…i to kao „samo za Vas“…“da proverimo sa računovodstvom koliko ima prostora“…ja… Pročitaj više »

moron

😃

Matija

Moja zena ima hronican problem sa tockovima – „suvise su mali!“ U poverenju, njen tip je americki Hamer 1. 🙂