1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes G klase ispisao istoriju trinaestodnevnom avanturom (galerija i video)
Mercedes G klase ispisao istoriju trinaestodnevnom avanturom (galerija i video)
0

Mercedes G klase ispisao istoriju trinaestodnevnom avanturom (galerija i video)

410
0
Podelite sa prijateljima:

Kakva vožnja! Trinaest dana od Vajthorsa u Kanadi do Enkoridža na Aljasci.

Model koji je izveo ovu avanturu je Mercedes-Benz G klase a sve su zabeležila trojica talentovanih fotografa.

W463 savladava teške terene još od početka devedesetih godina prošlog veka, uz nekoliko značajnih unapređnja u međuvremenu. Jasno je da je zaslužio da ide u penziju i mesto prepusti novom modelu. Ipak, pre toga bilo je vremena za avanturu kroz prirodna prostranstva Kanade i Aljaske. Mercedes se udružio sa grupom fotografa koji sebe nazivaju „German Roamers“, i na taj način ovekovečio ovo velikog dostignuće G klase. Tokom trinaestodnevne avanture, tandem Geländewagena je prevalio više od 3.000 kilometara.

Naravno, dva „G“-a, proizvedena u Gracu, sa lakoćom su iznela put i pobedila teške terene, dokazavši još jednom da ovo vozilo poseduje nenadmašne terenske karakteristike.

Tri „German Roamersa“ – Johanes Hen, Lenart Pagel i Hanes Beker, pridružili su se profesionalnom filmadžiji, Matijasu fon Gostomskom, koji je takođe bio deo ekspedicije, kao predstavnik kooperacije između Mercedesa i američke kompanije „The North Face“. Rezultati njegovog rada mogu da se vide u priloženom video klipu.

Nakon 38 godina i 300.000 vozila, G klasa će konačno ući u novu generaciju sledeće godine. Ipak, novajlija će zadržati utvrđene vrednosti, oličene u „kutijastom“ dizajnu. Biće 10 centimetara širi zarad više prostora u kabini a sistem karoserije na šasiji će biti zadržan. Tu su i tri blokade diferencijala, reduktor, kao i novorazvijeno, nezavisno prednje ogibljenje.

Da li će Mercedes (verovatno nekada hoće) lansirati ekstremnu verziju poput G650 Landauleta, ostaje nam da vidimo, ali ne treba sumnjati da će „učenik“ nadmašiti „učitelja“.

Izvor: Mercedes-Benz

Fotografije: German Roamers/Johannes Höhn, Lennart Pagel i Hannes Becker

 

 

(410)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments