1. Home
  2. Life
  3. Fitness
  4. Biciklista za više od dva puta premašio ograničenje brzine kretanja u Nemačkoj
Biciklista za više od dva puta premašio ograničenje brzine kretanja u Nemačkoj
13

Biciklista za više od dva puta premašio ograničenje brzine kretanja u Nemačkoj

1.12K
13
Podelite sa prijateljima:

Policija Nemačke se pohvalila neobičnim ulovom. Naime, radarski sistem je zabeležio bahatu vožnju bicikliste s očito veoma dobrim zdravljem i kondicijom. U zoni u kojoj je na snazi ograničenje brzine kretanja vozila na nivou od 30 km/h, on je leteo brzinom od 62 km/h. Međutim, iako je interesantno to što je biciklista uspeo da pogura dvotočkaš do te tačke, još je zanimljivije to što deluje da neće biti kažnjen.

A svakako bi bio isto kao i vozač motocikla ili automobila, kamiona (da ne ređamo dalje, shvatili ste 🙂 p.a), i to sumom od par stotina evra, samo da nije pobegao s mesta događaja ili barem da ga policija može identifikovati i pronaći.

Policija Germanije je zabacila mrežu (postavila radar, ili laser) na putnom pravcu u blizini Ratingena u saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija, u ranijem delu prošle nedelje, i kada su „izvadili mrežu“, među uobičajenom lovinom u vidu vozača automobila, zatekli su i jednog biciklistu upletenog u mrežu teškog saobraćajnog prestupa. Nije nam neobično to što su se policajci poprilično iznenadili dokazima, prizor nije čest.

Saobraćajni prekršaj u kom vozač prekorači najvišu dozvoljenu brzinu kretanja za više nego dvostruko, smatra se veoma ozbiljnim u Nemačkoj, pa se tarifira s oko 260 evra globe, kao i s jednomesečnom zabranom upravljanja vozilom. Primetićete da se u našem zakonu, za razliku od nemačkog, ovde pominje „motorno vozilo“, a ne samo „vozilo“.

Navedena visina kazne u Nemačkoj se tiče prekoračenja brzine kretanja vozila u naseljenom mestu, ali kada je faul počinjen u vangradskoj zoni, kazna je umerenija i meri se sumom od 200 evra, dok se zabrana upravljanja izriče samo onom vozaču koji takvo zlodelo počini dva puta u okviru dvanaestomesečnog perioda.

E sad, ova situacija otvara još neka pitanja. Pogađate, nameće se dilema u pogledu uvođenja mandatorne registracije bicikala, jer da su kamere snimile i registarsku oznaku, teško da bi ovaj nesavesni vozač izvanrednog fizičkog statusa, uspeo da eskivira ruku pravde. Ovako, patrola policije nije bila na licu mesta, dok snimak ne obezbeđuje dovoljno dokaza da se prekršilac identifikuje.

Svako to nije sprečilo osoblje lokalne policijske uprave da publicitet ovog događaja iskoristi kako bi upozorio učesnike u saobraćaju na nužnost poštovanja zakona, bez obzira na to kojoj kategoriji učesnika pripadaju.

AutoRepublika

(1123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Svako ko vozi bajs, 60kmh, treba da dobije medalju. Moj je MTB, tek na nekim spustevima sa planina i to na asfaltu sam dostizao 60kmh. A na ravnom, motanjem…. svaka mu čast

Iznogud Časni

mtb je terenac, ovaj je sa trkacim biciklom taj je puno laksi i brzi…ako sam ja mogao na skalameriji po autoputu da vozim 40 i sitno, jer sam upao u zatvorenio dio puta koji je rezervniran za trke trobojaca, a mene su na cesti ti trobojci prolazili kao od sale…onda tih 60 i nije nesto.

BB

Ja sam jednom potjerao MTB na 60 km/h… Ne nisam u tolikoj kondiciji već sam probavao novu bateriju 😂🤣
Koji osjećaj, kao da ideš 300 km/h…

Iznogud Časni

Sad ispred mene vozi jedan biciklist, a ja iza njega čitavih 50 km/h , naravno dildu vozi. Zar ta čuda nemaju neka ograničenja brzine? To nije predviđeno za to, pa to nije motor, diskovi nisu dovoljno veliki, RAM nije za te brzine, ne znam, onako na prvu djeluje suludo voziti biciklo 60 km/h . Kupi skuter onda. Druga je stvar ova trkaca bicikla dje profići piče, ali ostala mislim da zakonodavac nije to predvidio.

J4ZZ3R

Sumnjam na jednog čoveka 🙂

Iznogud Časni

i ja!

BB

Kada su gabhapsili strašnji nemački policajci, on je rekao: Hej policajci,… 😂
Naći će oni načina da dohakaju drugu moronu (alias Žika Živac) 😉

Renault Terminator

Čovijek je vozio hronometar😁…

moron

Sa dobrim sportskim bajsom nije nikakav problem na ravnom dići i iznad 60, ali je veliki problem održati dugo tu brzinu 😃
Dok sam bio student, ja sam se u ZG redovno trkao sa ( tada ) novijim tramvajima mojim ROG-om ( mislim da je to bio model „Personal“, ispod tadašnje top verzije „Profesional“ ) na nekim veoma brzim deonicama i šanse nije bilo da me tramvaj do cilja dobije. Osim, naravno , na startu 😃

xtrimi

ROG bicikle. NAsledio sam davno 10 brzinku i 5to brzinku. Ostale u lepom sećanju.

Kanta

Moron = Začin C, u sve se meša.

Iznogud Časni

Sta si radio u njemačkoj, a na kafu nisi svratio:))

Joseph

Vozim MTBi uglavnom mi je prosječna brzina oko 25km/h na sat do dva vožnje. Rijetko kad prijeđem pendalanjem 35km/h. Ovome sa 60 svaka čast. Naravno trebam imati dosta kondicije i dobar bajs da se ufati ta brzina.