1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar ne želi da odustane od limuzina
Jaguar ne želi da odustane od limuzina
0

Jaguar ne želi da odustane od limuzina

189
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka spremna je da se bori u sedan segmentu.

To je potvrdio šef Jaguara za Severnu Ameriku – Džo Eberhart. On je naveo da je činjenica da su SUV modeli tog brenda sve popularniji u pomenutom regionu, ali da veruje da berline još uvek imaju šta da kažu.

“Mnogi naši konkurenti veruju da je ovaj segment mrtav i žele da okrenu leđa limuzinama. Mi nemamo nameru da učinimo tako nešt”, kazao je Jaguarov rukovodilac.

On je dodao i da su takvi modeli bitni za premijum proizvođače, te je naveo i da je osveženi F-Type dokaz da britanska marka ne želi da se odrekne svojih tradicionalnih proizvoda.

Eberhart je ipak naglasio da ovu klasu očekuju određene promene. Koje tačno ni on sam nije mogao da kaže, ali je naveo da će sledeća generacija modela XJ biti čisti EV. Zanimljivo je da smo slične izjave u vezi sa sedanima nedavno čuli i iz BMW-a, čiji je šef dizajna potvrdio da će limuzine ostati u gami Bavaraca šta god da se desi.

Ono što je jasno, to je da će doći do određenih promena u dizajnu berlina, jer naravno, električni modeli ne zahtevaju usisnike za vazduh kakve viđamo kod konvencionalnih vozila. Osim toga, baterije u podu umeju da umanje raspoloživ prostor u kabini, tako da je moguće da će proizvođači pribeći nešto višim vozilima, kako bi kompenzovali ovu manu.

No, ostaje pitanje da li će zaista svi premijum proizvođači uskoro izvršiti tranziciju ka električnim sedanima, i uopšte ovakvim “alternativnim” pogonskim sklopovima.

AutoRepublika

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments