1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda priprema ažurirani Kamiq
Škoda priprema ažurirani Kamiq
4

Škoda priprema ažurirani Kamiq

548
4
Podelite sa prijateljima:

Marka Škoda je deo nemačkog koncerna Volkswagen. Ovaj uvodni krosover ušao je na evropsko tržište 2019. godine. Kako navodi Carsalesbase, dileri na starom kontinentu prodali su ukupno 82.461 jedinica prošle godine, što je 9,1 % više u odnosu na 2020. godinu u vreme prvih udara korone.

Međutim, ove godine model ima „minus“: u prvoj trećini kupci su kupili 21.310 primeraka, što je skoro 30% manje nego u periodu januar-april prošle godine.

Sada češki proizvođač razvija „osveženi“ krosover Kamiq jer je, može se reći, pravo vreme za planirano ažuriranje ovog modela. Ranije su automobilski „paparaci“ već uhvatili prikrivene prototipove budućeg noviteta tokom testiranja na javnim putevima. Očekuje se da će se na evropskom tržištu pojaviti sredinom sledeće godine, tačnijeg datuma još nema.

Još nema zvaničnih informacija o tome kako će se Škoda Kamiq promeniti. Dizajner španskog portala motor.es ponudio je svoju verziju eksterijera ažuriranog krosovera. Pretpostavlja se da promene koje će dizajneri napraviti na prednjem i zadnjem delu češkog modela neće biti vidljive na prvi pogled (poput novih Kodiaqa i Karoqa).

Sudeći po renderu, ažurirani Kamiq će dobiti modifikovanu rešetku hladnjaka – oblik će ostati isti, ali će obrazac biti malo drugačiji. Na drugačiji način, verovatno će izdati LED optiku u dva nivoa. Pored toga, model će najverovatnije imati revidirani prednji branik sa drugačije dizajniranim usisnicima vazduha – biće vizuelno odvojeni bočni.

Još nema slika zadnjeg kraja, dok se u kabini se očekuju novi materijali za dekoraciju, druge kombinacije boja; pored toga, ljubitelji modela čekaju proširenu listu pomoćnika vozača.

Kako je navedeno, „osveženi“ krosover će dobiti unapređene kočnice, vešanje i upravljanje. Prema preliminarnim podacima, ažurirana Škoda Kamiq će verovatno napustiti trenutnu liniju motora, ali će rad pogonskih jedinica biti optimizovan kako bi se povećala efikasnost goriva.

Podsećamo da se na evropskom tržištu krosover nudi sa jednolitarskim turbo motorom TSI (snage 95 ili 115 konjskih snaga), 1,5-litarskim turbo četvorocilindrašem takođe sa oznakom TSI (150 „konja“), dizel motorom TDI zapremine 1,6 litara. (115 „grla“), kao i sa trocilindričnim 1.0 G-Tec na gas (90 konjskih snaga). U ponudi su petostepeni i šestostepeni manuelni menjači, a takođe i automatski DSG sa sedam stepeni prenosa.

Što se cene tiče, budalasto je očekivati da ostane ista, ili da slučajno bude manja. 😉

AutoRepublika

(548)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Naravno da Kamiqu treba ažuriranje opreme jer je Ambišn paket halogenac i bez zadnjih parking senzora ( čelične felne da mu čovek i oprosti ), pri čemu danas i bazni Sandero ima LED farove i zadnje parking senzore.
A čak i u Monte Carlo opremi, „srpski“ Kamiq od „asistencija za parkiranje“ ima samo zadnje parking senzore.
Naravno, škoda opcionali imaju svoju cenu. Samo LED farovi za Ambišn su 900 (sa PDV), parking senzori 660 … Tek, dok ti Kamiqa lepo opremiš, ode cena u nebesa …

https://skoda-alpros.rs/media/2020/10/dynuploaded10-22-2020_010052_45620.pdf

Iznogud Časni

koliko iznosi ta cijena?

moron

Pa, zavisi od kog motora i opreme kreneš na nadogradjuješ. I šta od opcija hoćeš.
Siguran sam da je kod škode Kamiq jako lako doći do vrednosti opcionala od 3-4.000 (kada sam razmišljao – maštao privatno o fobiji, očas posla sam došao do opcija za 3.500 ), pa da sa 1,0 TSI 6MT dodje do oko 25 hiljada.

https://skoda-alpros.rs/media/2022/04/Skoda-Kamiq-Cenovnik.pdf

Laki

Evo još jedan „Citroen“ posle bembare.