1. Home
  2. Vesti
  3. Sledeće godine sledi premijera osveženog Volkswagena s oznakom ID.3
Sledeće godine sledi premijera osveženog Volkswagena s oznakom ID.3
5

Sledeće godine sledi premijera osveženog Volkswagena s oznakom ID.3

379
5
Podelite sa prijateljima:

Uskoro će biti pune tri godine kako je predstavljen Volkswagen ID.3. Prva generacija baterijskog kompakta nemačke marke će biti subjekt temeljnog osavremenjavanja, pa je možda i dobar trenutak da prozborimo koju reč na temu toga šta se očekuje da donese ova premijera.

Dakle, Volkswagen ID.3 je prvi put javno prikazan na Salonu automobila održanom u Frankfurtu 2019. godine, s tim da su Nemci odlagali komercijalizaciju vozila tačno godinu dana, pa je hečbek pogonjen električnim motorom u prodaji praktično tek dve godine.

Konstruktor najavljuje da će novi, revidirani ID.3 doneti važnu novinu i to najpre u vidu predstavljenog dizajna koji bi trebalo da pobudi pozitavn šok, a onda bi osmeh na licu trebalo da izmame i nove mogućnosti vozila. Proizvođač je najavio da će u vizuelnom smislu osvežiti ID.3 kako bi održao korak sa sve brojnijim rivalima, kako onim već promovisanim, tako i onim koji se spremaju da istrče na teren.

Shodno tome, novinari raznih redakcija pokušavaju da verodostojno pretpostave kako će novajlija da izgleda, pa tako Španci iz edicije Motor.es veruju da će novi ID.3 posedovati velike farove i svetleću traku koja će povezivati prednji par svetala. Rasveta bi trebalo da se razvije pod uticajem koncepta s naslovne fotografije. On nosi imeVizzion Space i oslanja se na rešenje zvano LightMatrix LED.

I branici bi bili retuširani i doneli bi tako više sportskog duha, dodatno ojačanog adekvatnim zadnjim signalnim grupama u LED tehnologiji. Ako bismo dalje produžili s inspiracijom na temu naslovnog koncepta, onda bismo naglasili prvu primenu novog seta farbi karoserije, atraktivne grafike rasvete i naplatke od lake legure sa sasvim taze stilom.

Unutra, ažurirani ID.3 će ponuditi intenzivniji vizuelni i taktilni kvalitet, sa boljim kvalitetom materijala što podrazumeva da oni budu i prijatniji, povećavajući mogućnosti emocionalnog, ali i bežičnog povezivanja i obezbeđivanje različite opreme, obraćajući posebnu pažnju na bezbednosne asistente. Volkswagen će takođe povećati kapacitet i snagu ugrađenih punjača kako bi smanjio vreme dopune baterijskog pakovanja koje je aktuelno kod trenutno ponuđenog modela.

Tamo gde neće biti većih promena je kapacitet baterija, koji će ostati na neto nivou od 45, 58 i 77 kilovat časova, sa do skoro 600 kilometara autonomije. Ali, u asortimanu električnih motora postoje mogućnosti za neke novosti.

Naime, nemačka firma će podesiti električne agregate na način da bi „otključala“ malo dodatne snage, uključujući i opciju sa najvećim performansama u paleti, opremljenu sistemom koji se nalazi u modelu CUPRA Born, s funkcijom „e-Boost“, a koja će se koristiti snagom koja ne prevazilazi cifru od 231 „grla“, što je ekstrem koji još uvek nije potvrđen, ali koji se, prema informacijama kojim raspolažu novinari pomenutog latinskog portala, nalazi u specifikacijama ažuriranih kompaktnih noviteta.

AutoRepublika

(379)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

43!

Matija

Veoma je pozitivno sto VW pristupa poboljasnju ovog modela vec posle samo dve godine njegovog prisustva na trzistu! Auto koji u programu jednog proizvodjaca predstavlja absolutnu novost u svakom pogledu – koncept, pogon, dizajn – zahteva brze intervencije na reakcije trzista kao i ubrzanu evoluciju. Ovakvim tempom trebalo je razvijati prvu generaciju VW Phaetona a ne cekati 14 (!?) godina da ga trziste sasvim odbaci.

Bungi

Feton je VW promašaj i zato nije bilo naslednika.Kupci nikako u svojoj glavi nisu htjeli toliku sumu novca da plate za jedan VW iako je on veoma luksuzno i kvalitetno urađen na Bentli platformi, blizak mehanički rođak Audi-ja A8.Šteta, nosio on znak VW, Audi ili Bentli u suštini je to bio jedan auto napravljen u istoj korporaciji.Ali predrasude, bolovanje robnim markama i nepovjerenje su ga izbacili iz igre , tek što je rođen.

Matija

Sve je vec poznato. Cetrnaest godina cekanja je suvise! Da su se potrudili na vreme bilo bi drugacije. Sustinska greska je primena „korporativnog dizajna“ VWa, koji se vidi na svakom cosku kod svih Pasata, kod limuzine vrhunske klase. Tu je bilo potrebno nesto sasvim novo. Inace, bilo je razmisljanja da li da se Phaeton proglasi submarkom „Phaeton“. Ne, Pieh je zeleo vrhunski VW! Slicna greska se upravo ponavlja kod pikapa Amaroka – na njemu se prepoznaje (gornji deo maske) korporativni „Pasat-dizajn“! Ova vrsta vozila, specijalno na USA trzistu, zahteva sasvim drugi dizajn! Dalje, opet marka VW – taman su kupili… Pročitaj više »

moron

Najava (navodno) radikalnog unapredjenja fejslift verzije bi mogla da ugrozi prodaju postojeće verzije pred kraj njenog tržišnog života.