1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. AR pijaca klasika: Zaboravljeni kombi Citroen 2CV sa 4.000 km
AR pijaca klasika: Zaboravljeni kombi Citroen 2CV sa 4.000 km

AR pijaca klasika: Zaboravljeni kombi Citroen 2CV sa 4.000 km

1.82K
0
Podelite sa prijateljima:

Citroen 2CV nikada nije bio toliko popularan, ili bolje rečeno, cenjen jer rejting modela raste čim se primerak u posebno zanimljivom stanju stavi na prodaju. Granica od 100 hiljada evra je u poslednje vreme nekoliko puta pređena. Na sreću, postoje alternative za one kojima se „Deuche” drugačije dopada, posebno oni koji se ne plaše da će se vozila restaurirati. Jedan od njih je kombi 2CV sa samo 4.000 kilometara na satu, za prodaju na Leboncoinu.

Današnji automobil, dakle komercijalna (radnička) verzija 2CV (tip AZU), datira iz 1955. godine i nije vožen već tridesetak godina. Čuvan je u štali u Versaju, gde se i danas nalazi. Međutim, relativno zaštićen od vremenskih nepogoda tokom dugog sna, automobil je patio od curenja na krovu štale. Curenje je „napalo“ komad karoserije odmah iznad šarke haube. Voda se tako infiltrirala na prednji deo poda, koji je oštećen rđom.

Međutim, ostatak automobila je relativno pošteđen i pokazuje samo površinsku koroziju. Ovo poslednje nam govori da je unutrašnjost kombija u dobrom stanju, posebno njegov zadnji deo. Posle toliko godina bez okretanja mehanizam zahteva popravku.

Prvi vlasnik ovog 2CV, restaurator iz Versaja, zaveštao ga je svom sinu koji ga nije koristio. Pre deset godina ovaj naslednik je sadašnjem vlasniku prodao imovinu sa štalom i automobil sa njom. Nakon što je neko vreme razmišljao da ga restaurira, ovaj je konačno odlučio da se odvoji od njega kako bi se fokusirao na druge mehaničke projekte.

Kombi dolazi sa originalnim sertifikatom o registraciji, među ostalim dokumentima koji potvrđuju njegovu istoriju, vrednim elementima koji olakšavaju povratak vozila u promet nakon što je obnovljeno. Zajedno sa kilometražom, oni stoga pomažu da se opravda cena od 6.900 evra. Dok su se kombiji 2CV još pre nekoliko godina mogli da se kupe za bagatelnu cenu, najbolji primerci sada zahtevaju više od 15.000 evra.

AutoRepublika

(1820)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments