1. Home
  2. Vesti
  3. Cene goriva i dalje padaju
Cene goriva i dalje padaju
0

Cene goriva i dalje padaju

262
0
Podelite sa prijateljima:

Prosečne maloprodajne cene goriva u Srbiji i ove nedelje beleže pad. Cene benzina i dizela su u proseku niže za 85 para, a TNG-a za 80 para, pokazuje analiza Udruženja naftnih kompanija Srbije.

Isti trend zabeležen je i u većini zemalja u okruženju. U Crnoj gori je bentin jeftiniji za 3 evrocenta dok je cena dizela ostala nepromenjena, u Grčkoj je prosečna cena dizela takođe ostala nepromenjena dok je benzin u proseku jeftiniji za 2 evrocenta, u Makedoniji je cena benzina niža za 2 denara, a dizela za 1. Detaljan pregled prosečnih maloprodajnih cena goriva u Srbiji deset zemalja u okruženju izražen u evrima po srednjem kursu nacionalnih banaka je data na dijagramu u prilogu.

Cena referentne sirove nafte tipa BRENT je u istom periodu povećana sa 44,78 na 47,68 dolara po barelu ali uz manje oscilacija dugoročno gledano ipak ima trend pada.

(262)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments