1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen Ami nastavlja da ređa komercijalne uspehe
Citroen Ami nastavlja da ređa komercijalne uspehe
2

Citroen Ami nastavlja da ređa komercijalne uspehe

1.78K
2
Podelite sa prijateljima:

Mališan iz Francuske pokazao se uspešnijim nego što je to bilo ko očekivao… 

Mikroautomobili sa EV tehnologijom su klasa koja će tek pokazati svoju potentnost. Urbana sredina je i dalje najbolje i najprikladnije okruženje za jedan električni četvorotočkaš, što bi trebalo da otvori vrata daljem razvoju pomenutog sektora.

Citroen Ami je idealan predstavnik ove nove kaste vozila. Citroenov mališa je trenutno dostupan u devet evropskih zemalja, s tim da je od juna stigao i na tursko i britansko tržište. U planu je proboj i u države na Starom kontinentu, a otkako je počela proizvodnja u Maroku iz fabrike je izašlo 23.000 primeraka!

Francuska ostaje primarno tržište za Ami, i tamo je završilo više od polovine proizvedenih jedinica – čak 13.000 automobilčića. Kod kupaca su fizička lica bila dominantna sa učešćem od 83%. Drugo najbitnije tržište za Ami u Evropi je za sada Italija, gde je registrovano 6.700 primeraka.

Polako se gomilaju narudžbine i u drugim evropskim zemljama. Samo u Velikoj Britaniji je u maju postavljeno 2.000 prednarudžbi za simpatični franački model.

Naš kolega Perica Rajković među prvima je imao priliku da se podobnije upozna sa prednostima i vrlinama Citroenovog Amija. Njegovu recenziju ovog lakog četvorocikla možete pronaći na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(1783)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Idealno za reakcije mnogobrojnih kupaca i evoluiranje u jedan ozbiljniji, funkcionalniji Ami 2.0. Pod uslovom da mu cena ostane ispod 10 k€.

BB

Šta bih mijenjao: – dizajn, s jedne strane toliko je ružan da je postao simpatičan. Pa ne znam da li ga treba promijeniti, ako bi bio đalo ljepši postao bi malo manje ružan ali manje simpatičan. Dakle ili ostaviti ovako Toi- Toi ili ga baš lijepo oblikovati. Možda bolje ostaviti. Po onom vicu da li je bolje biti lijep ili glup? Bolje glup, ljepota je prolazna… – ogibljenje, malo da bolje kupi rupe i ležeće policajce, to svakako ne ode brzo pa se ne može pravdati boljim ležanjem u krivini – sjedišta, malo ljepše i udobnije Sve u svemu, ostalo… Pročitaj više »