1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao kompaktni krosover Chevrolet Seeker
Debitovao kompaktni krosover Chevrolet Seeker
5

Debitovao kompaktni krosover Chevrolet Seeker

295
5
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet u ponudi globalnih razmera već ima dva kompaktna krosovera, i to su modeli Tracker i Trailblazer. Ali, sada se tom duetu pridružuje još jedan automobil. U Kini je debitovao Chevrolet Seeker, a njega je razvio lokalni zajednički poduhvat model po imenu SAIC-GM. Zapravo, ovo kinesko-američko preduzeće je igralo glavnu rolu u postupku kreacije vozila, ali je tokom premijere saopšteno da će vozilo na kraju postati međunarodni model.

Nije ni čudo, posebno ne kada se zna da je kamufliran prototip više puta opažen i snimljen na drumovima američke savezne države Mičigen, one u kojoj se i nalazi sedište diva kog poznajemo kao General Motors.

Dakle, novi Chevrolet Seeker predstavlja starijeg brata Chevroleta Trailblazera kog svi znamo. Ali, ako je potonji nastupio s povišenom karoserijom i namerno brutalnijim dizajnom, Seeker je druge sorte.

Novi SUV se po dužini prostire na 4.537 milimetara (što je za 126 mm više od kineskog Trailblazera), dok je širina na nivou od 1.823 mm (plus 15 mm), a razmak između osovina je uvećan sa 2.640 na 2.700 mm. Međutim, u smislu visine, Seeker je inferiorniji od rođaka i to za celih deset santima, pa uvodna verzija meri 1.564 mm.

Za sada možemo videti samo najskupoceniju verziju i ona nosi indeks Seeker RS. Promoviše sportske detalje, bogat dekor u crnoj boji i točkove koji integrišu (pre)velike felne od 18 cola. Ali, ne treba sumnjati da će se u paleti pojaviti i cenovno privlačnije alternative, ali čak i tada naplaci ne padaju u prečniku ispod 17 inča. Lista opcionala uključuje i elektropokretana peta vrata i panoramski stakleni krovni otvor.

Putnička kabina je stilizovana na način kakav smo videli i kod nedavno predstavljenog krosovera po imenu Chevrolet Tracker RS. To dakle podrazumeva duet ekrana dijagonale 10,25 inča svaki, dok se displej multimedijalnog sistema zakreće pod uglom od devet stepeni, kako bi iskazao privrženost vozaču 🙂

Informativno-zabavni sistem koristi novi operativni sistem Xiaoxue, a taj omogućava bežično ažuriranje i isto takvu vezu putem interfejsa Apple CarPlay. Oprema uključuje elektro pokretana, grejana i hlađena sedišta za pilota i kopilota, ali lista odnosnih privilegija za one pozadi ne uključuje te stavke.

Chevrolet Seeker je opremeljen istim pogonskim sklopovima koji su u srži i pomenutog Trackera RS-a. Četvorocilindarski turbobenzinac, čini se omiljene zapremine Kinezima (1,5 litara) poseduje diretkno ubrizgavanje goriva i razvija zdravih 179 konjskih snaga. Transmisija podrazumeva rešenje CVT, zahvaljujući kom „konjica“ pronalazi put do (samo) prednjih točkova.

Nisu dostupne informacije o ostalim opcijama. Barem ne za sada.

Novi krosover će početi da se proizvodi u Kini tokom jeseni koja nam je sve bliža. Sudeći po preliminarnim informacijama, Chevrolet Seeker će biti skuplji od Tracker (s početnom cenom od 17,6 hiljada američkih dolara) dok Trailblazer kreće od 20,7 hiljada najmanjih američkih banknota.

Da li će, to jest kada će i na koja će tržišta Seeker biti poslat, znaćemo nešto kasnije.

AutoRepublika

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Znao sam da ce se Chevrolet zeznuti sto je otisao iz Evrope zbog Opela. Treba da se vrate.

BB

Ovo je kinez, koji treba da osvoji neka strana tržišta. E sad koliko im je Evropa uopšte interesantna, ostaje da se vidi. Za ovu cijenu, meni bi bio interesantan…

Matija

Uopste nije los! Ako i cena ostane americka bice hit u EU! Pohvaljujem visinu ogranicenu na samo 1564 mm, sto mu daje izuzetno dinamican profil! Ako ne bude uvoznika u EU mozda bi neko od nasih na Balkanu mogao da se potrudi?

peki

Dok se Chevrolet vrati i Evropu ovaj model ce prestati da se proizvodi….🤔

moron

Ovaj Evropu videti neće.