1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo: Tonale bi mogao dobiti QV izdanje
Alfa Romeo: Tonale bi mogao dobiti QV izdanje
32

Alfa Romeo: Tonale bi mogao dobiti QV izdanje

392
32
Podelite sa prijateljima:

Alfa još uvek nije čvrsto odlučila da kompaktni Tonale neće imati pravo na performantnu verziju Quadrifoglio. 

Tonale predstavlja novi početak za brend iz Milana. Sa ovim SUV-om trebalo bi da otpočne preporod za proizvođača sa severa Apeninskog poluostrva. Po plasiranju ovog vozila uprava Alfe bila je jasna – nema performantnih varijanti.

Poenta Tonalea je da uvede italijanski brend u elektrifikaciju i da postigne dovoljno dobar komercijalni uspeh koji bi dao zamajac celoj kompaniji. Stoga se o performansama i nije govorilo mnogo… Sve do sada!

Kako pišu kolege sa druge strane Jadrana, sve veći broj upita za potencijalni Tonale QV naterao je rukovodstvo Alfe da još jednom razmisli na tu temu. „U ovom trenutku takav automobil nije u planu i to nije prioritet. Ipak, ako postoji ozbiljan zahtev sa tržišta, spremni smo da radimo na takvom projektu“, rekao je Žan-Filip Imparato, prvi čovek Alfe Romeo.

On je dodao i da će QV gama imati ogromnu važnost za ovog proizvođača u narednom periodu. „Ne smemo ukaljati DNK QV modela. O tome moramo posebno voditi računa kako ne bismo izneverili tradiciju. To su dragulji Alfe Romeo i moramo paziti kako se sa njima ophodimo“, kazao je Imparato.

Očito da će Tonale QV biti u razmatranju samo ako bude postojala velika navala kupaca. U suprotnom, ovaj SUV moraće da se zadovolji sa već postojećim planovima za tržišni nastup.

AutoRepublika 

(392)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

32 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Steta

moron

Tužno je da perfomantniji motor nudi u top izdanju pežo 3008 i Opel Grandland.

A ista su grupacija, pri čemu je Alfa premium.

Iznogud Časni

Baš to, onaj francuz nikako da shvati neke stvari…..malo je tvrdji.

Rikošet

Ma džaba natezati priču o pogonu kad je ona danas sekundarna.

Da popularnost ima veze s pogonom ne bi najprodavaniji evropski modeli bili automobili u čijoj prodaji su dominantni motori sa tri cilindra…

Ako će se Tonale prodavati biće to na račun šarma i dizajna, ali sam iskreno skeptičan da i tu ima šansu kad onako lijepa Giulia nije uspjela da se nametne…

TheStig

Kome je pogon primaran on kupi pogon makar i na uštrb drugih stvari. Ja da sad odlucim da kupim perfomans auto uzeo uzeo bih Fokusa ra mk2. Multimedia od 23 incha sjedista koja se pomjeraju moci sugestije, virtuelno tandrkanje i ostale opcije me ne interesuju. Ko kupuju „šklj“ motor u Alfi i prica da je zagrizeni petrolhead laze samog sebe.

Iznogud Časni

Tačno tako, ionako SUV i sport ne idu skupa. Stelvio je to razvalio, mada mi djeluje da se u tonaleu sjedi koji cm visocije. Ali neka ga naprave, čisto iz hira, za kolekciju i nek se tradicija nastavi, ionako je zadnji primjerak svoje vrste. Mogu i kabrio verziju ..sve moguće pizdarije, pa da vidimo gdje su.

moron

Valjalo bi da naprave i specijalne pik-up verzije „pekar“ i „mesar“ kao kod „Floride“ …

BB

Misliš „cvjećar“ tj Fiorino 😉

BB

Sport Utility Vehicle 😜

Iznogud Časni

Ma možeš ti njega nazvat kako hoćeš, al to nije to…danas sam bio u muzeju auta pa malo gledao Maseratije ( u salonu do muzeja) al me otjeraše nemoš ni da gledaš, pokraj njih Bentli i Lamborghini ali nisu mi zanimljivi ni koliko lanjski snijeg. Odgledao neka bicikla, moram da vidim slike kako se to tačno zove, mate bike, my Esel itd. Jebeno je bit sirotinja, kažu na svijetu ima 51.7 miliona milionera koji imaju skupa više stotina triliona dolara, pa kad bi svima podijelili, svak bi imao po par miliona nečega 🙂 e onda me ne bi ‘tjerali iz… Pročitaj više »

BB

Ma ne bi’ im ja ni ušao u salon… Sve su to šejtan-mobili…

Iznogud Časni

Ma ja hoću da vidim, da pipnem, da sjednem, koji moj staje u salonu onda?! Poručiću im ono što je Musa rekao nakon što je u duetu sa Milkom Planinc izgubio na beli protiv Šuvara i mene.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
moron

Čitam danas na Fiat forumu da je promocija Tonalea za Srbiju zakazana za idući vikend na „Navaku“, kada bi i trebalo da budu poznate zvanične cene za naše tržište, a da je od iduće nedelje u salonima …
Kako Tonale „Edizione Speciale“ sa motorom od 130 (+20 ks EM) ima cenu od 39.000 u Nemačkoj, Italiji, Francuskoj … bilo bi logično da to bude cena i u Srbiji.
Kako se meni čini, veoma dobar promotivni paket, daleko isplativiji od svih redovnih.

Iznogud Časni

Jel ideš tamo? Idealna prilika da provozas makinu na stazi! Poslije njegovog serva, moja klada mi djeluje ko da vozim juga, otpadose mi ruke.

moron

Nisam u krugu pozvanih lica 😊

Iznogud Časni

Pozovi se sam, dopisnik AR…

moron

Pogledaj kako u Srbiji glasi „tizer ponuda“ za Tonale Edizione Speciale od 130 ks koji u Nemačkoj (bez opcija) košta 39.000.

https://www.fiatakcija.com/tonale-2022/cenovnik.pdf

Kada sabereš i pomnožiš to iz ponude za Srbiju, zbir je oko 56 hiljada 😊

Iznogud Časni

Ovo je sve unutra, takav ovdje dodje onih 45 000, jel ono bješe akcijskih 45 i ne sjećam se više, a ovo sa tvog linka, pa uzmu finu kamatu, pravi židovi, živi od tudjeg rada i muke,10-11 hiljadarki, zarade opet manje od advokata, niš se ne brini.

Iznogud Časni

130 ks ko u mene klada. Da su bar izbacili jače mašine…što onaj reče bacaju pare u fabriku za lanciu ( ko da će ju neko kupovati) umjesto da daju u Alfu (vreću bez dna). Viče mi Musin sin da cijena barela danas ki prije 12 tak godina kad je ono bila kriza a tada benzin bio na pumpi najjeftiniji, a danas barel košta isto, ali je na pumpi najskuplji u zadnjih 100 godina. Znači, sve je umjetno izazvano i takvim se drži još nam govore da će godine biti teške, a jedino evropa puši, (tu ćemo opet napisat ono… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
BB

I baš sad se radnička klasa pobunila na Norveškim platformama, ja mislio tamo samoi med i mlijeko. I baš sad hoće da unište seljake u Nizozemskoj, vele da im stoka ozbacuje previše azontnih jedinjenja (nisu čuli za prirono đubrivo, baš sad kad vještačkog nema), kad sam vidio video protesta, prepao sam se… I baš sad „misteriozna korozija“ nuklearnih kotlova u Francuskoj https://youtu.be/jfKrJSlMDCw

Izgleda da su Nadrealisti sve do sad predvidjeli pa i ovaj, nama neočekivani obrt

https://youtu.be/L1nWK705jGI

moron

„Ujedinjena Evropa“
😃

moron

Onaj „tvoj“ je takodje bio 39 hiljada, a sa lepim opcijama 44,5. Ja bih se „zaustavio“ već na oko 41-42 🙂

A što se tiče tih žohara sa kraja tvoje misli, to si upravu sa 100%. Gmazovi …

Iznogud Časni

I ovaj tvoj mi djeluje napucan, cim piše da ima kožna perforirana sjedala mora sa ima i hladjenje uglavnom, meni ovaj “tvoj” djeluje kao da je sva oprema u njemu, a takav je u salonu kod mene 45 keka. 42 000 i sitno koštala je klada a od opreme imam samo O, tako da ne treba tonalea napadati zarad cijene.

moron

Pet zvezdica na NCAP i ništa ovde ???
Mrtvo more …
🙂

Iznogud Časni

Ih, ovdje bi bilo samo da ima ispod 5 zvijezda,da se sprdamo. E o ti malo o tom motoru u bratskom kompasu, ako si izgubio svoj.
https://youtu.be/lNQ7QgymZq8

moron

Naravno da je uvek lakše sprdati se. To je deo prirode čoveka.

Ova „teta“ je moja omiljena testerka. Bez šale.
Ali, ako si odgledao test, na kraju se nalupetala za medalju. Sa 1,5 MHEV je, kaže, obavila putovanje od 800 km uz prosek potrošnje od 8 litara, a sa bilo kojim drugim vozilom iste klase sa običnim motorom bi u tim uslovima imala prosek potrošnje od 12 litara ???
I kaže, to je ušteda od 4 litra ili oko 60 kuna na 100 km.
Nije normalna 😊😊😊

Iznogud Časni

Pa lupeta, zato i ne gledam testere, mora nekako da navuče naivce da kupe svaki proizvod koji predstavlja, na taj način ona ima posla, dobija auta od prodavača, ona pravi emisiju i sve u lijepim riječima predstavi. Jedino dodje iznogud i psuje, ne valja ovo ne valja ono, koji će mu k dildanje, vozaču nije od koristi jedino proizvodjacu da zajebe zakon i samnji flotnu emisiju CO2. Prodavač auta dobije reklamu na televiziji u udarnoj emisiji, plus je ako ga predstavlja kakva autozvijezda koja ima smisla za humor, i kad presuši kasa bicete ko 4 Asa, što reče Edo Maajka.… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
moron
Iznogud Časni

E! Gledam neki test, bmw 3, pezo 508 i Volvo S60. Grom te j. Pezo ima troxilindarski motoric, a volvu brzina limitirana na 180! Nego, nešto sam drugo htio napisati ali mi sad pobježe misao. A da, ti si ono u bg na vodi?! Čujem bila kišica neki dan. E u tem selu bi trebalo da bude neki zavod za patente ak se to tam uopće i nalazi. E u tem Somboru tj zavodu imade i patent Nebojše Miloševića o rotaciono-impulsnom motoru. Nije našao proizvodjaca tada, a baš me zanima kak to čudo izgleda. Čujem da je Matija pun ko… Pročitaj više »

moron

Ne, nemam ja veze sa BGH20 😊
Što se tiče patenata, u Srbiji su u nadležnosti Zavoda za intelektualnu svojinu , Ul, Kneginje Ljubice br. 5, a ovo ga i web sajt:
https://www.zis.gov.rs/
Kao što možeš videti, moguća je preko sajta j pretraga baze patenata i preko imena pronalazača, ali, preko imena „Nebojše Miloševića“ nema rezultata pretrage.

Iznogud Časni

To i mene muči, ta 1994…kako sad naći ?!

Izmenjeno 1 godina pre od strane Iznogud Časni
Iznogud Časni

Ti zbog hijeroglifa nisi razumio,to tebe muči🤪piše da su u bazi dokumenti od 1994. Njima vrijeme od tada počinje 😱🤭