1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Renault Clio – objavljen cenovnik
Novi Renault Clio – objavljen cenovnik
42

Novi Renault Clio – objavljen cenovnik

7.57K
42
Podelite sa prijateljima:

Renault je objavio cenovnik novopečenog Clija za francusko tržište. Dakle, sve smo bliži početku prodaje popularnog modela iz B segmenta.

Naravno, Francuska je najvažnije tržište za Renaultovog pulena. Sada znamo i startnu cenu, a ona iznosi 14.100 evra za osnovnu Life SCe 65 verziju (s uračunatim PDV-om).

S druge strane cenovne liste, nalazi se najskuplji u Clio porodici – Initiale Paris Blue dCi 115, za koji treba izdvojiti 26.100 evra, što je više od visokoperformantnih verzija kao što je Clio RS Trophy, verovatno najskuplji serijski Clio do sada.

Naravno, ova verzija dolazi s najbogatijom opremom i brojnim vizuelnim poboljšanjima, uključujući specifičnu, „zvezdanu“ masku hladnjaka, sjajno crne obloge retrovizora, antenu u vidu „ajkulinog peraja“, 17-inčne Initiale Paris naplatke i tako dalje.

Što se enterijera tiče, dodatni „evrići“ treba da se izdvoje za sedišta presvučena kožom s funkcijom grejanja, 9,3-inčni centralni ekran i Bose audio sistem.

Clio će biti u ponudi u šest nivoa opreme, uz benzinske i dizel motore od 65 do 115 ks. Hibrid će takođe biti dostupan, ali nešto kasnije ove godine, u formi E-Tech sistema, koji kombinuje 1,6-litarski benzinac s menjačkom kutijom koja operiše u više režima  i baterijom od 1,2 kWh.

Novi Clio je prvi Renault koji počiva na novoj CMF-B modularnoj platformi, koju će podeliti s modelim iz Nissanove i Mitsubishijeve game. Iz ovog razloga, Renaultov pulen je „remontovan“ od glave do pete, s 85 odsto novih komponenti.

Renault Clio cenovnik (u Francuskoj)

LIFE SCe 65 * 14,100 €

LIFE SCe 75 * 14,600 €

ZEN SCe 75 * 16,500 €

ZEN TCe 100 17,800 €

ZEN Blue dCi 85 19,300 €

ZEN Blue dCi 115 20,600 €

BUSINESS Sce 75 * 16,900 €

BUSINESS TCe 100 18,200 €

BUSINESS Blue dCi 85 19,700 €

BUSINESS Blue dCi 115 21,000 €

INTENS TCe 100 20,100 €

INTENS TCe 130 EDC FAP 22,800 €

INTENS Blue dCi 115 22,900 €

R.S. LINE TCe 100 21,400 €

R.S. LINE TCe 130 EDC FAP 24,100 €

R.S. LINE Blue dCi 115 24,200 €

INITIALE PARIS* TCe 100* 23,300 €

INITIALE PARIS TCe 130 EDC FAP* 26,000 €

INITIALE PARIS Blue dCi 115* 26,100 €

*porudžbine će biti omogućene u kasnijoj fazi

AutoRepublika

(7568)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

42 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mike

Ovo je bezobrazluk nad bezobrazlucima.

s mile

Klasika, nov model, nabijene cene, da bi mogli vremenom da daju popuste od fantastičnih 2000-4000eur,

smešno je ovo kreiranje cena, i kod njih i kod nas….

ispada da si na pijaci, a ko se dobro cenkaš sa prodavcem dobiješ jeftinije auto, ako nisi vičan tom zanatu… valjano platiš ceh….

DOn
moron

Mislim da će nama „Balkancima“ biti daleko bliži cenovnik za novi Clio za Sloveniju, koji je već „postavljen“:
https://www.cdn.renault.com/content/dam/Renault/SI/ceniki/cenik_novi_clio.pdf

Zoca

Neumoran si brate ,svaka ti cast za istrazivacki rad i logicko razmisljanje (kod nas nazalost sve redja pojava)ne bih se setio da pogledam u Sloveniju.Tamo se i proizvodi.Jedanaestak hiljada pocetna cena je sasvim OK.

moron

Cena u SLO često „liče“ na one kod nas, mada je kod nas to (i pored nižeg PDV-a) obično i skuplje, a nekada i mršavije opremom (sve zavisno od brenda, jer, neki „ne gule“ (kao Honda), neki „tešu kao sekirom“ (kao škoda), dok je većina tu negde izmedju (npr. sa focusa u SRB je „skinut“ AEB u odnosu na SLO)). Što se tiče novog Clia u SLO, interesantno je da i baznjak tamo ima „Full LED sprednje luči“, ali ne i radio, već „Predpriprava za radio (4 zvočniki)“, a da, recimo Intens serijski nema navigaciju (dok kod Megana Intens to… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Prodadosmo Renault Clio III Dynamic iz 2006. sa 100 hiljada km. Treba da kupimo novi automobil za firmu i to iz B segmenta. Novi Clio (možda tj sigurno mislim na 4. generaciju) se nameće kao odličan izbor, što zbog cene samog vozila, još više zbog nestvarno niskih troškova održavanja (servis 10 eur/h npr far 120 eur, oba prednja amortizera stotinak eur i sl)… Međutim, proizvodi se u Sloveniji koja nas u trgovini tretira „s neke (lažne) visine“ i gde naši proizvodi nemaju neku prođu, pa mu je to ogroman minus. Najrealnija opcija je stoga 500L…

s mile

mene lično čudi da u sadašnjem periodu manje proizvodnje 500L nema nake akcije kojima bi se malo povećala prodaja… red je.. ovo mu je možda poslednja godina proizvodnje…trebala bi da mu pada cena

moron

Ne verujem da će mu padati cena. U skorije vreme, nijednom modelu (bez obzira na brend) ne pada cena do poslednjeg dana proizvodnog života, pa ni „zaostalim primercima“ starog modela kada se već pojavi novi istovrsan model. Možda je tu bilo nekih retkih izuzetaka ( Meriva, recimo, poslednje godine života), pri čemu ne znači da ti neki diler EVENTUALNO neće dati neki lep popust samo da se reši „djubra“ koji mu je ostao. Ali, i to mislim da su retki izuzeci (dilera).

J4ZZER

Pa naravno da ne pada, kad nasi dileri imaju na lageru 0,5 vozila, sto bi padala

moron

Nemoj tako, imaju naši dileri sve na lageru, u velikoj količini. Imaš npr. ( na oglasima na „PA“ ) dve nove salonske corolle iz 2018. ( HB i sedan), isto dve iz 2019. ( HB i sedan) i dve testne iz 2019. (HB i sedan). Stoji sve to tako na oglasima jako, jako dugo ( reći „mesecima“ je blaga reč). Sve sa nepromenjenim cenama … Rekao bi čovek da je cena toyote veoma „stamena“ … I jeste, dok je prodaje – diler. Ali, nije to stav samo dilera Toyote. Mnoga nova vozila ( raznih brendova) jako dugo stoje „na oglasima“,… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Primetio sam to, čini mi se da je šampion takve prakse Grand Motors 🙂 stoje im vozila iz 2017…. prodaju ih za manje od 10% nižu cenu u odnosu na nova, a morali bi da budu oko 25% niže cene… tj morali bi da se liše marže… ali radije će da drže na oglasima po nebuloznoj ceni nego da prodaju i time „omoguće“ nekom kome stvarno treba nov automobil da ne bi mogao da kupi „ispod cene“

орангутан

Ретко сам залазио код Форда, али за 2 године старе Волвоксе шта су тражили …, мислим да је један ранији 60СС стајао и скоро 3 године, а цена као да је уместо мотора 6 швеђанки са пумпе. И још су те изложбене узимали са сулудим комбинацијама опреме.

moron

Da, kod volva u Srbiji je to skoro pa pravilo. Čim na sajtu vidiš „akcijski cenovnik“ za neki model, budi siguran da je u pitanju salonski ili lagerski primerak barem iz prošle godine 🙂

орангутан

Баш тако. А да им продајни саветници – комерцијалисти нису ни за бизнис нити имају амбишн, …, пре неколико година се наложим на ХС60, одем да исконфигуришемо, главни лик ми да онај добардан попуст, ја замолим за додатни, уписујући, по мени, реалистичну цифру такву да и даље, опет по мени, имају зараду. На то ме он заспе гомилом најгорих клишеа, квалитет, сигурност, …, и то на потпуно неинспиративан начин, онако, да ме одради, тако ме проценио. Изађем и купим други ауто, хвала му. После мање од 2 месеца, цена коју сам написао постаје акцијска.

DOn

Kakav prodavac kad je i majmun pametniji od njega! 🙂

Dikh tu kava

Taman da čovek ima mozak jedne kokoške, pa ga ne bi kupio..

орангутан

Почетком године смо узели флотицу Фиат Типо 1,4 МТ6 Lounge, хечбек, са плинском инсталацијом – цена слична (специјална цена само за Lounge!?) као и за лошије опремљен 500, комотан ауто, солидно понашање у вожњи, одлична опрема за пословну (бизнис амбишн комерцијалисту :):) @ морон) намену – темпомат, блутут, сви јастуци и завесе, …, добар како за град тако и за дужа путовања (МТ6), а људи су летос ишли и на море, колико видим сви задовољни. Највећи утисак је како исти мотор+мењач у 500Л баш опасно килави, док у Типу иде задовољавајуће „нормално“, као да је баш 30% јачи, наравно у… Pročitaj više »

moron

Taj biznis ambition komercijalista je teški moron … Znam čoveka …

орангутан

пошто је од мајмуна, није увреда …

J4ZZER

Da se ukine sloboda biranja Nickova zbog morona, orangutana itd… 🙂

J4ZZER

Nije moron, ali me nervira sto vozi Skodu, a ovamo je napada s ledja 🙂 i iz prikrajka 🙂

moron

Škoda kod mene budi veoma ambivalentna osećanja, izmedju ostalog, zato jer je za mene simbol sistemske korupcije i potpunog propadanja ovog društva. A tek od pomisli na našeg uvoznika i njegov način bezbednosnog paketiranja svaki put mi se povraća. Sa druge strane, kada bih mogao da zanemarim prednje, rekao bih da svaka škoda može da bude odlična kupovina, bez razlike koji „robni žig“ iz Fau-Vau kuće nosi.

орангутан

Код нас чак и системска корупција више има вид баналног шићарђијског подмићивања. Али корупција у значењу тешка поквареност се може екстраполирати до врха фау-ве групе, увезане са матичном им државом (дизелгејт), где се речена поквареност очитује у јасној злочиначкој намери неупоредиво ширег досега. Наравно, амалгамирана са подмићивањем, а у количинама нама вероватно непојмљивим. (Односно према свецу и тропар. Ми овде се покољемо на најогавнији начин али само међусобно, они направе ефикасну индустрију ужаса на пола планете.). Поквареност 2: сигуран сам да су важне инстанце у групи, не само у Шкоди, свесне како се Ш овде „безбедносно пакетирају“, и прећутно то… Pročitaj više »

J4ZZER

Kako da bude gore nego u Kliju, neke „visine“ su nedostizne 🙂

DOn

naravno da 500L zbog svog oblika i namjene ima losije performanse u odnosu na tipo, po meni nije ni malo losiji od b klase (ove prosle) iako je drasticno jeftiniji,a o cijenama servisa da ne govorim, evo B servis kosta preko 800 eura, a A servis dodje 300e. tako da je pametnom dosta. Naknadna preprodaja? mislim da ga je jednako tesko prodati kao i 500L, ili sam ja mozda te k…te srece.

moron

Pa, imaš (na oglasima) 500L Cross kao N1 verzije ( 1,3 i 1,6 MJ ) koje mi deluju dosta razumno sa cenom, pri čemu mislim da ga i dizel sa 95 ks veoma lepo nosi. A i cela ta FCA grupacija daje naizgled povoljne uslove finan. lizinga (mislim, preko CA leasinga ), sa veoma malim učešćem (nekome je,naime, „povoljno“ da mu je učešće manje, iako tako celi lizing u konačnom zbiru samo ispadne skuplji). Ne znam kakav je sa 1,4 atmo. A šteta je što nema u ponudi i sa 1,0 T. Inače, da je 500L povoljan za održavanje (u… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Kako crno nebitni, pa to je ekstremno bitno, uz cenu naravno.

moron

Po meni, pri izboru novog vozila za cenu redovnog održavanja je bitno samo da ne odskoči nešto ekstremno „na gore“ u odnosu na ostala uobičajene. Dakle, ne bih smatrao za nepremostiv problem ni da je „nešto iznad proseka“. Opet, sve to može da bude i „zakon velikih brojeva“ i nije isto da li kolima planirate da predjete ukupno 100 ili 300 kkm ili godišnje 10-15 ili 30-40 kkm. Ali, posle 150 ili 200 kkm ili 10 godina, zar je čoveku zaista bitno da li je na redovno održavanje potrošio 2,5 ili 4.000 evra? Jer, čak i da je „samo“ 2.500,… Pročitaj više »

J4ZZER

Bolje da ih meni nema, nego oni da mi ih uzmu 🙂

J4ZZER

Zvezdane, covek je neurohirurg i to u Americi 🙂

Zoca

„Revoz“ je u potpunosti vlasnistvo Francuza tako da mi Slovenci ovde igraju potpuno epizodnu ulogu.FCA Serbia je 67% Italijanska kompanija .Zlopamtilo sam ,pa kada sam hteo da pazarim 500 L reci „Stoko Srpska “ koje su se cesto cule u Kragujevcu, uticale su ( pored svega ostalog)da kupim drugo vozilo,kako bih rekao ,da ga ne dozivim kao nesto domace.Da ne pricam ,a stiglo je i do medija ,kada Fiatov douceni sef tera naseg inzinjera da tri puta donese isti deo..Eto mog „iracionalnog “ misljenja.

J4ZZER

Auh Zvezdane, ja sam mislio da si nekonvencionalan menadzer, kad ono tebi BMW, a ovi iz firme nek se „kupaju“ u onoj slj plastici Clia 4ke 🙂 kapitalisto sa Zapada 🙂

J4ZZER

Uzmi makar 5 generaciju 🙂 btw odlicna ideja za clanak o troskovima odezavanja najprodavanijih modela B segmenta

Zvezdan Božinović

To im nije prvi automobil, imaju već na raspolaganju (relativno) novu C klasu 🙂

J4ZZER

Clio je najavljen sa serijskim FULL LED farovima svuda i uvek i to je sigurno lepo, ali pitanje je koliko je pametno ako taj far crkne (mada bi kao LED osvetljenje trebao da je trajniji).. Mislim da za gradsko vozilo halogenke su sa aspekta troškova bolje osvetljenje… Honda ima iste pakete u SRB i SLO, ali SRB obicno „zabiravi“ na akcije iz SLO. Npr kod njih je CIVIC bio 2k jeftiniji nego kod nas. Moj 1.0 elegance je bio 20,5k sto je vec diskontna cena, a 1.5 sport 22.5k sto je stvarno best buy. Zvao sam Slovence i pitao ih… Pročitaj više »

Balkanboj

Evo da vidimo koliko će se obradovati osiguravajuće kuće novom Cliu, kad krenu prve naplate šteta sa parkinga za full led farove. Siguran sam da će brzo premija za kasko biti kao za merc ili bmw jer zamenski far sumnjam da je ispod kilo i po para.
A tek kad im istekne garancija.

Rikošet

Prema mom „kalkulatoru“ i bliz uvidu u „internet“ cijene u RS, HR i BiH dođoh do brzopletog zaključka da bi novi Clio u salonima u okruženju sa dizel motorom i uporedivom opremom mogao biti na nivou „akcijskog“ Golfa VII 1.6 TDI, koji u Hrvatskoj ima oznaku Rabbit, a u Srbiji i BiH koliko sam primjetio to je još uvijek Trendline… Meni tu ne bi bilo dileme da kupujem automobil za posla, jer je „sveta krava – sveta krava“. Voziću je voziti i voziti, i kad ju stavim u oglase – paf prodati u rekordno brzom roku u kakvom god da… Pročitaj više »

DOn

znam da je offtopic ovdje, ali sam morao napisati, jer vidio sam natpis na jednom portalu da je audi krenuo u rat sa teslom, sad su auta vrijedna preko 100k eura….elektrosrot i jedno i drugo, ali sta je vazno? Hvale se kako su 1600km presli u 24h!!!!!!!!!!!! dakle, nesto sto normalno auto prijedje za, ajmo rec 14-15 sati (i manje al eto), njemu treba 24h, a kosta 100k eura…JEl pametnom dosta?
Zato sam i prozvao redakciju, da prestane sa promoviranjem e auta, da obavi realan test pa da se vidi o kojem sr..nju govorimo.

DOn

jos ga punili 7x na 1600km, ahahahah komedijasi iz VW. Toliko o tome koliko su dogurali sa strujasima.Nema do dizela.

DOn

Evo jedan update, juce na sajmu sjednem u tog novog clija i dozivim razocaranje. Plastika je na nivou kadjara, znatno je bolje to rijesila micra, ali najveci sok je uslijedio ulaskom na zadnju klupu. Mjesta pozadi nema, ali ono bas nema. Sjedio sam zgrcen sa glavom pognutom do maksimuma. Izgleda da je to mjesto namijenjeno osobama do 1.5m. Naravno, kao slag na tortu dolazi i cijena, 22 000e, 100ks (ak se ne varam) snazan benzinac. Neupotrebljivo.

moron

Jedva čekam uživo videti ta kola.I cenovnik za naše tržište.