1. Home
  2. Vesti
  3. Ko je gazda u premijum D segmentu u Americi?
Ko je gazda u premijum D segmentu u Americi?
6

Ko je gazda u premijum D segmentu u Americi?

2.19K
6
Podelite sa prijateljima:

Prodajni rezultati iz prvog polugodišta ukazuju na to da i na američkom tržištu u premijum klasi caruju nemački proizvođači.

Nekadašnji neprikosnoveni lider u premijum D segmentu u SAD, Mercedes C klase, ostvario je veliki pad prodaje u prvoj polovini ove godine – čak 51%. Tako su Amerikanci kupili 13.382 primerka ovog automobila.

Mnogo bolji rezultat ostvario je BMW Serije 3 koji je u istom periodu stigao do 18.325 isporučenih jedinica (-14%). Bavarci su u SAD prodali i 3.958 komada Serije 4 (-65%).

Audi je ubeležio 8.365 dostavljenih primeraka modela A4 što je za 31% lošiji rezultat nego lane. No, model A5 je i dalje veoma popularan među stanovnicima SAD-a, pa je tako prodato 10.310 jedinica uz blagi pad prodaje od 11%.

Volvo S60

Govoreći o evropskim proizvođačima, treba istaći i da je Volvo prodao 5.639 automobila iz familije S/V60, kao i da je Alfa Romeo Giulia uspela da stigne do 3.451 novog vlasnika u SAD, čime je ova zemlja postala glavno tržište za italijanski sedan.

Neupućeni bi više očekivali od japanskih modela, koji ipak ne mogu da svrgnu sa trona nemačku konkurenciju. Najpopularniji japanski adut u D segmentu bila je Acura TLX koja je prodata u 9.414 primeraka (-29%). Znatno veći pad prodaje ubeležili su Infiniti Q50 (-51%) i Lexus LS (-50%).

Infiniti je isporučio 6.563 jedinice svoje limuzine, dok je Lexus brojao do 4.093 primerka. Očigledno je da će morati da se dogode ogromne promene kako bi neko svrgnuo nemačku trojku sa liderske pozicije u SAD.

AutoRepublika

(2189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

Hmmm, interesantan je ovaj rezultat, pogotovo japanskih proizvodjaca. Da me je neko pitao, rekao bih da ocekujem Lexus-a na prvom mestu.
Iz prilozenog se da zakljuciti da Mercedesu ocito fali takmac za A5/seriju 4 koji su u SAD popularni, sto se posebno odnosi na A5 cija prodaja nadmasuje A4.

Yankee

Pisao sam o ovome ranije … Citao sam negde da oko 80% svih „prodatih“ Mercedesa, BMW-a i Audija u Americi su „lease“ dok je u slucaju Lexusa cifra svega nekih 30%. Lexus ima ubedljivo najmanj flotnu „prodaju“ od svih premijum brendova. Isto kao sto recimo Hyundai i Nissan imaju ugovore sa Enterprise da svake godine isporuce X broj vozila za rent-a-car, tako i mnoge kompanije imaju ugovore sa premijum proizvodjacima da im svake godine ili svake druge godine lease odredjeni broj vozila svojim radnicima. E sad zasto Lexus to nece da radi – ne znam. Mozda zato sto se flotna… Pročitaj više »

Hybrid

Ne može se Lexus Ls porediti sa audi A5,merc C klase ili bmw 4 jer to nije ista klasa limuzine
Ako hocete LS da poredite sa njemačkim autima onda su to audi A8,merc S klase ili bmw 7 i onda recite koliko je ko prodao
A Audi A5,merc C klase i bmw 4 možemo uporediti sa Lexus ES ili GS jer oni su tu negdje po velicini i u toj klasi
I onda cete dobiti pravi rezultst

hercegovac

Тачно се види колико људски мозак у данашње вријеме више пажње посвећује форми него суштини. Далеко од тога да су германски премијум аутомобили шминка, него је са позиције рационалног неочекивано да Лексус каовишегодишња најпоузданија премијум марка није у врху продаје, а Мерцедес у последње двије године најопозванија премијум марка. Иначе, лично сматрам да je Лексус „numero uno“, па Мерцедес, па Волво, па…………али продајни резулатати се рачунају.

D_C

‘неочекивано да Лексус као вишегодишња најпоузданија премијум марка није у врху продаје’ Tu se vracamo na debatu koju smo vec imali: koliko je pouzdanost presudan faktor. Neki od nas su tada zakljucili da nakon dostignuca odredjenog nivoa pouzdanosti, to dalje vise nije toliko bitna stavka. Konkretno, moram reci da mi je poznata cinjenica da je Lexus vise godina najpouzdanija ‘premijum’ marka ali bez obzira na to iz drugih razloga niti sam, niti bih je uzeo u obzir, dok npr daleko manje pouzdan Jaguar bih rado. Danasnji Volvo sa maksimum 2000 kubika i cetiri cilindra meni realno nije ‘premijum’ iako mi… Pročitaj više »

D_C

p.s. Sto moze biti dobar povod za debatu sta zapravo predstavlja tzv ‘premijum’, koji ja inace, mozes primetiti uvek pisem sa navodnicima.