1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M5 Touring stiže!
BMW M5 Touring stiže!
6

BMW M5 Touring stiže!

258
6
Podelite sa prijateljima:

Sportsko odeljenje BMW-a je odlučilo da poveća svoju posvećenost porodičnim karoserijama i, prema navodima iz izveštaja koji su se nedavno pojavili, između ostalih izdanja, predviđeno je da se u život vrati i moćni BMW M5 Touring. Prava zver na točkovima sa posebnim obeležjem BMW-og odeljenja M.

Debi novog karavana BMW M3 Touring je samo vrh ambiciozne proizvodne ofanzive koju je pokrenuo BMW sa svojim odeljenjem M. Sportsko odeljenje BMW-a počinje ozbiljno da navaljuje u procesu prelaska na električnu mobilnost. Ova ambiciozna mapa puta uključuje povratak modela koji su u nekom trenutku već obeležili istoriju marke i, kao što je bio slučaj s modelom M3 Touring, odgovor na zahteve koje pratioci brenda postavljaju godinama.

Juče je svetlost dana ugledala veoma zanimljiva i važna informacija o strateškom planu nemačkog proizvođača za naredni period. Putokaz za budućnost kompanije iz Bavarske uključuje, ni više ni manje, nego povratak „vuka u jagnjećoj koži“. BMW M se usredsredio na automobile sa karoserijom tipa „lubeničar“ a dokaz za ovu tvrdnju se može pronaći i u odluci da vaskrsne legendarni BMW M5 Touring.

BMW M trenutno radi punim kapacitetom na procesu razvoja nove generacije BMW-a M5. U pitanju je model koji je do danas viđen samo u limuzinskom formatu. Međutim, planovi kompanije su da iskoristi gore pomenutu promenu generacija kako bi ponovo uvela karoseriju Touring u asortiman, a što će biti omogućeno zahvaljujući elektrifikaciji.

Novi M5 je interno poznat pod kondom (trebalo je da stoji „kodnom“, ali nam je bilo uveseljavajuće da ostavimo malo drugačuju odrednicu) oznakom G90, i biće „žrtva“ elektrifikacije. Računa se s ugradnjom pogonskog sklopa iz kategorije dopunjivih hibrida (plug-in hibrida – PHEV). On kombinuje V8 benzinski motor zapremine 4,4 litre s električnim agregatom montiranim na zadnjoj osovini. Ukupna snaga će naveliko premašiti 650 „konja“, a sva ta ergela će biti otpremana na točkove obe osovine putem sistema M xDrive.

Iako to svakako neće biti glavna ideja novog pogonskog sistema, ali sledeći M5 će svakako moći da se kreće u 100% električnom režimu u dužini od oko dvadeset kilometara. Da bi se materijalizovao u vozilu za masovnu proizvodnju, novi M5 Touring će koristiti ovu mehaniku.

Audi RS 6 Avant će dobiti konkurenciju u vidu pomenutog karavana pod imenom BMW M5 Touring negde posle jula 2024. godine, za kada je zakazan debi performantne limuzine na čijoj osnovi će doći i karavanska modifikacija. Logično je pretpostaviti da je novembar 2024. taj mesec u kom će biti lansiran karavan koji žele mnogi.

AutoRepublike

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Gastarbajteri na aparatima😆

igi

bankomatima?

TheStig

Ma oni placaju samo u kriptovalutama 🤣

Laki

Bravo!

moron

Još jedan vuk u jagnjećoj koži. Sve to u formi karavana. Drago mi je to.
Živeli karavani 😃

Renault Terminator

Samo vatra😎…