1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao novi Mercedes-AMG G63 4×4² sa V8 motorom od 585 „konja“
Debitovao novi Mercedes-AMG G63 4×4² sa V8 motorom od 585 „konja“
5

Debitovao novi Mercedes-AMG G63 4×4² sa V8 motorom od 585 „konja“

1.55K
5
Podelite sa prijateljima:

Nakon brojnih pojavljivanja maskiranih i delimice kamufliranih prototipova na putevima, „uhvaćenih“ špijunskim kamerama, Mercedes-AMG G63 4×4² konačno se pojavljuje bez ikakve maske. Ovo nije potpun i zvaničan debi jer još uvek nema dostupnih informacija od nemačkog proizvođača, iako znamo neke od važnijih detalja koji se odnose na verziju trenutne G Klase koja je najsposobnija za terensku vožnju.

Ova podignuta G Klasa se vozi na potpuno modifikovanom vešanju sa novim osovinama koje omogućavaju veći razmak od tla. Sada postoji ogromno rastojanje od 351 milimetra između prednjeg branika i tla, u odnosu na klirens koje je na nivou od 238 mm kod standardne G Klase. Shodno tome, dubina gaženja vode je sada 91 centimetar u poređenju sa 70 centimetara kod standardnih modela. Napadni ugao je takođe značajno povećan na 40 stepeni, sa 27 stepeni na standardnom primerku označenom sa G63 AMG.

4×4² se vozi na točkovima koji integrišu felne od 22 inča i ima nadogradnje inspirisane terenskim putevima, uključujući dodatna LED svetla, novi poklopac za rezervni točak i različite umetke od ugljeničnih vlakana na vidljivim mestima.

Unutrašnjost je opremljena Nappa kožnim sedištima i volanom presvučenim kožem Dinamica. Na instrument tabli dominira ono što je sada poznato u novoj G Klasi – masivni dvostruki ekran sa digitalnom instrument tablom od 12,3 inča.

Postavlja se pitanje koji motor je ispod haube. Poznavaoci će ispravno pretpostaviti da je u pitanju poznati  V8 twin-turbo motor sa 4 litra zapremine, stvarajući maksimalnu snagu od 585 konjskih snaga (430 kilovata) i 850 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Uparen je s devetostepenim automatskim menjačem, a osmocilindarska mašina šalje snagu na sva četiri točka preko sistema stalnog prenosa (AWD). Uprkos svom fokusu na off-road, podignuti G63 može da juri s mesta do „stotke“ za samo nekoliko desetinki sekunde sporije od onog što kroz sprint postiže standardna G Klasa s nalepnicom G63, a on to postiže za 4,5 sekundi.

Nije da bi bilo koga zaista zainteresovanog za kupovinu novog G63 AMG 4k4² bilo briga, ali samo za zapisnik – proizvođač automobila iz Štutgarta kaže da terenski automobil sagoreva približno 20 litara benzina na 100 kilometara sa odgovarajućom emisijom CO2 od 456 grama po kilometru.

Ostaje cena da se napiše. Još uvek se ne zna zvanično, ali bez 250 hiljada evra se ne nadajte da ćete moći da ga kupite.

AutoRepublika

(1554)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ono sto je na jednom terencu najvaznije nalazi se dole:

comment image

Kruta portalna osovina – vidi se da ova osovina nije konstruisana kao portalna vec je naknadno preradjena kod AMGa. To se vidi po dijagonalnom ojacanju u pravcu donjeg zgloba.

BB

Nije ovo terenac nego kutija sa poklonima za odrasla razmažena derišta… Ko će za 250 k eur ikad iskorititi potencijal tog pogona i u koje svrhe? Tehnički i jeste terenac ali funkcionalno nije…

I? Gdje im je sad ekologija? Licemjeri bjelosvjetski…

Matija

Sta li te je tako naljutilo? Ovo je periferija dogadjaja – par stotina ovih vozila sigurno nece udaviti planetu Zemlju!

BB

Hoće njihovi vlasnici!

TheStig

Arapi na aparatima 😁