1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lynk & Co izložio koncept The Next Day
Lynk & Co izložio koncept The Next Day
0

Lynk & Co izložio koncept The Next Day

163
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanije Volvo i Geely su u nekom trenutku tokom 2016. godine lansirali marku Lynk & Co, i ona je u međuvremenu uspela da se nametne i uobliči. Ukupan broj prodatih četvorotočkaša je premašio cifru od 700 hiljada, a samo u Kini je isporučeno 222 hiljade komada vozila s oznakama nove marke Lynk & Co, što je za 26% više u odnosu na lanjski rezultat. Na to treba dodati i 7.916 automobila ovog brenda, a koji se od prošle godine već kotrljaju evropskim džadama. Obim isporuka marke se na našem kontinentu popeo na 5.475 vozila, samo tokom uvodna četiri meseca u 2022.

Gama vozila s logotipom na kom piše Lynk & Co već uključuje šest modela, a odgovor na pitanje šta ćemo gledati u budućnosti, a što će biti razvijeno od strane novouspostavljene marke, dao je koncept nazvan The Next Day (Sledeći dan).

Vozilo poseduje četvoro vrata i dužinu od 4.935 milimetara, dok je po širini na koti od 2.030 mm. Navodno je izvedeno u novom korporativnom stilu, iako su glavni dizajnerski elementi ostali isti. To znači da je hauba grbava, dok si tu i trake, kao i dnevna svetla locirana pri vrhu prednjih blatobrana.

Koncept prekomerne težine nudi potpuno providni krov, ukombinovan s prednjim i zadnjim vetrobranskim staklom koje se na taj način prostire „od pramca do krme“ izložbenog vozila.

Na stražnjici prototipa se nalazi velika sekcija koja ima mogućnost podizanja i koja igra ulogu spojlera. Uporedo s njim su izvedene i vertikalne sekcije zadnjih signalnih grupa koje se izdižu, a njih je konstruktor nazvao Yingneng Phantom Taillight.

Putnička kabina nudi mogućnost smeštaja do četiri osobe, dok ulogu obruča upravljača igra jedinica izmenjene forme, a koja se uvlači u čeoni panel, onda kada je vozilo podešeno na kretanje u režimu autopilota. Tu su i jedan široki ekran, kao i ukrasni detalji izvedeni od teksasa.

Ono što je još važnije naglasiti jesto to da je Lynk & Co The Next Day svojevrsan demonstrator novog pogonskog sklopa nazvanog Lynk E-Motive. U stvari, to je cela porodica hibridnih sistema s najširom mogućom konfiguracijom. Tako sistem E-Motive može biti prilagođen implementaciji u brojnim modelima grupacije, od onih manjih, pa sve do većih.

Paleta uključuje tri motora s unutrašnjim sagorevanjem, dve opcije na temu menjačke kutije, dva električna agregata i tri različita tipa baterija u smislu njihovog kapaciteta. On varira na način da omogućava vožnju u bešumnom režimu u trajanju od 60, 100 ili čak i 180 kilometara. Planirano je oslanjanje na paralelne i serijske hibride (kao i na njihove kombinacije), različite tipove pogonskih sklopova, i tako dalje…

Prvi serijski model koji će promovisati sistem Lynk E-Motive će se pojaviti ove godine i biće to dopunjivi hibrid s trostepenom transmisijom DHT Pro, i najvećom mogućom baterijom, onom čija zapremina omogućava 180 kilometara električne autonomije. Taj će ubrzavati do 100 km/h za samo pet sekundi.

Ideja je da Lynk & Co do kraja ove godine jednovremeno prezentuje četiri hibridna modela, dok bi do isteka 2025. godine, celokupna paleta vozila ove marke morala da bude konvertovana na hibridni pogon.

AutoRepublika

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments